bez ohľadu na to, čo novinár hľadá, neberie do úvahy potenciálne dôsledky. nestačí mať zlé úmysly. musíte sa aktívne vyhýbať spôsobeniu škody. všetko, čo tento článok urobil, je, že ľuďom povedal, kde získať prekurzory fentu. dokonca sa pozrite na názov. viem, že má vykresliť fentanylovú krízu (ako aj fórum) v negatívnom svetle, ale nemôžete mi povedať, že zarobiť 3 milióny s relatívne malou investíciou nie je aspoň trochu lákavé.
na druhej strane som plne presvedčený, že dekriminalizácia každej drogy (pre osobné množstvá) by urobila trh oveľa bezpečnejším. kartely a iní veľkí díleri by nemohli prosperovať (aspoň v takom rozsahu ako v súčasnosti), a to je dobre. jediné, čo ich zaujíma, je zarábanie peňazí. skutočne slobodný trh má obmedzenia pre ľudí, ktorých cieľom je nás utláčať. nielen utláčať, ale aj zabíjať. bez ohľadu na to, aký je ich zámer, rovnako ako toho takzvaného "novinára" ich nezaujímajú dôsledky ich konania. neuvedomujú si, že ľudský život sa nedá oceniť. neviem, ako v noci spia.
úprimne povedané, myslím si, že aj malí díleri môžu byť zbytočne krutí, ale zvyčajne hadia ľudí oveľa menšími spôsobmi. možno dostanete neškodný, ale neúčinný produkt, ale nemajú na rukách krv. väčšina dílerov, ktorých som stretol na tejto stránke (a asi polovica tých, ktorých som stretol irl), je autentická a niekedy dokonca veľkorysá. chápem sentiment za vojnou proti drogám, ale len v prípade podvodníkov, ktorí tlačia fent, zenes a iné NEVHODNÉ škodlivé chemikálie. ľudia tak veľmi prekrúcajú túto logiku. áno, aj iné drogy môžu byť škodlivé, ale nie v takej miere ako fent a jeho analógy. to je to svinstvo, ktoré potrebujeme potlačiť.
btw, len na vysvetlenie, nie všetci veľkí díleri sú hrozní ľudia, ale uvedomil som si, že sú to hlavne tí, ktorí vo veľkom podvádzajú ľudí a/alebo si strihajú veci, ktoré by vás mohli zabiť. ak sa dekriminalizujú väčšie množstvá, treba zaviesť nejakú reguláciu. to isté platí pre prekurzory. naozaj nevidím, že by ľudia dávali do prekurzorov fent alebo niečo podobné, ale videl som príliš veľa vlákien "tento človek je podvodník" a dokonca aj samotní reuters sa nechali predať stolový cukor. skutočnosť, že tieto chemikálie sú nelegálne, dáva ľuďom oveľa väčší priestor na klamanie a kradnutie. to robí drogovú scénu oveľa horšou. príliš veľa ľudí nesie filozofiu "peniaze sú všetko", keď musíme spolupracovať proti väčšiemu zlu.
dekriminalizácia je nevyhnutný prvý krok, ale sama o sebe nestačí. musíme napraviť stigmu. musíme ľuďom ukázať, že nie všetci závislí, díleri a výrobcovia sú zlí ľudia. prečo im dokazujeme, že majú pravdu? viem, že to nie sú všetci (najmä nie väčšina ľudí, ktorí to čítajú), ale je to dosť ľudí na to, aby ovplyvnili náš obraz. nepomáha ani to, že títo ľudia majú oveľa väčšiu moc ako užívatelia a malí díleri. Sú tvárou tohto hnutia a ja to nemôžem vystáť. nechcem znieť ako komouš, ale zákony sa musia zmeniť, alebo potrebujeme nejakú revolúciu. viem, že je to idealistické, ale neviem si predstaviť lepšie riešenie. to máme len tak sedieť a čakať, kým nás zošnurujú a my zomrieme? najhoršie je, že keď sa takto zabijú ľudia, obviňujú ich. je to nejako "ich vina", že berú drogy, keď by sme mohli tie drogy urobiť bezpečnejšie. toto je vražda.
Prepáčte, že som sa musel na chvíľu vyrozprávať :x