- Reaction score
- 9
Fermentácia benzaldehydov... Znie to, akoby to chcel robiť každý, ale nikdy to nerobí. A je vás veľa, ktorí hľadáte odpovede, keď nie je nikto, kto by bol schopný dať odpovede v reálnom živote. Ako pri každom kvasení, všetko závisí od prostredia, kvasiniek a teploty. VŠETKY UVEDENÉ ZLOŽKY SA VÁŽIA A RIEĎIA VO VODE NA PRÍPRAVU 800 cm
Médium A Médium B Médium C
PEPTÓN 4,8 g PEPTÓN 4,8 VÝŤAH Z KVASÍC 4,8 g
PYRUVÁT SODNÝ 49,3g SURKÓZA 80g SURKÓZA 80g
KYSELINA CITROVÁ 8,4g KYSELINA CITROVÁ 8,4g SULFÁT AMONNÝ 7,32g
Sulfát horečnatý 0,4 g PH POTREBUJE 4,5 PRE A A B DIFOSFÁT POTÁZIA 0,8 g
PH MUSÍ BYŤ 5,5
Médium A Médium B Médium C
PEPTÓN 4,8 g PEPTÓN 4,8 VÝŤAH Z KVASÍC 4,8 g
PYRUVÁT SODNÝ 49,3g SURKÓZA 80g SURKÓZA 80g
KYSELINA CITROVÁ 8,4g KYSELINA CITROVÁ 8,4g SULFÁT AMONNÝ 7,32g
Sulfát horečnatý 0,4 g PH POTREBUJE 4,5 PRE A A B DIFOSFÁT POTÁZIA 0,8 g
PH MUSÍ BYŤ 5,5
- Reaction score
- 43
Mohli by ste podrobnejšie vysvetliť celý postup a veci ľahšie pochopiť pre idiotov, ako som ja
A čo je to médium? Pozostáva z
Médium B to isté ako vyššie
Médium C rovnaké ako vyššie uvedené
a kompletný postup, ako dlho nechať každé médium, aké teploty a tak ďalej a laicky
Som vďačný za vaše vedomosti a rád by som si vyrobil vlastný noreph
A čo je to médium? Pozostáva z
Médium B to isté ako vyššie
Médium C rovnaké ako vyššie uvedené
a kompletný postup, ako dlho nechať každé médium, aké teploty a tak ďalej a laicky
Som vďačný za vaše vedomosti a rád by som si vyrobil vlastný noreph
↑View previous replies…
- By azides
V hlave mámsíce, že ľudia to možno robili v minulosti, ale pevne dúfam, že ľudia vedeli, čo robia. Alebo som to zle pochopil a nie je sa čoho báť... Tak či onak, neopatrný výskumník by nemal pracovať ani s kyanogén azidom, kyanogén bromidom alebo niečím podobným, ale nikdy neviete, čo hlupáci vymyslia. Táto zlúčenina má v literatúre okolo sto odkazov, z ktorých je dobré percento teoretických a výpočtových. Väčšina ostatných je z oblasti fyzikálnej chémie, kde sa študuje jej rozklad a reakčné vlastnosti. Narazíte na pár prác, ktoré ju skutočne používajú ako činidlo pri syntéze, ale verím, že tie sa dajú spočítať na prstoch, čo je dobrá príležitosť pripomenúť si, prečo sú všetky stále pripojené.
https://www.science.org/content/blog-post/things-i-won-t-work-cyanogen-azide
Viem si predstaviť, že niekto stroskotá menej, že sa nevyhne vode a silným kyselinám, ktoré môžu viesť k tvorbe kyseliny hydrazoovej, ktorá je vysoko toxická, prchavá a výbušná. Ale viete, že len tak nahlas rozmýšľam...
https://www.science.org/content/blog-post/things-i-won-t-work-cyanogen-azide
Viem si predstaviť, že niekto stroskotá menej, že sa nevyhne vode a silným kyselinám, ktoré môžu viesť k tvorbe kyseliny hydrazoovej, ktorá je vysoko toxická, prchavá a výbušná. Ale viete, že len tak nahlas rozmýšľam...