Nekajkrat se zgodi, da temu ni tako. Če pa z njim živite redno, recimo v razumnih mejah in ne vsak dan, je lahko na dolgi rok precej strupen. Menim, da je zaradi razmeroma preprostejšega postopka sinteze večina amfetaminovih sulfatov na trgu izdelana s to sintezo. Mislim, da podobno razmerje izide tudi obratno, če pogledamo, koliko ljudi se ne zmeni za to, koliko živega srebra ostane v končnem izdelku, med tistimi, ki ga izdelajo in nato raztrosijo po ulici.
Upam, da bodo načela, ki jih je oblikoval BB, zgledi, po katerih se bodo v prihodnosti ravnale naslednje generacije. To bo sicer neumna beseda, vendar mislim, da bi bilo najbolje, če bi BB uspelo ustvariti "modo", ki bi iz prizadevanja za kakovost opredelila novo obdobje. Skoraj nemogoče je vplivati na odnos tistih ljudi, ki na to gledajo bolj preprosto in/ali ker so za vsako ceno usmerjeni v dobiček ... ali pa na drugo skrajnost, katerih lastne omejitve ovirajo njihov razvoj. Razen tega, da bodo prisiljeni slediti trendom in s tem potrebam spreminjajočega se trga.
A če se vrnemo k živemu srebru, tudi mene je tega strah. Res je, imam zastrašujoč primer, ki se je v preteklosti zgodil družinskemu članu.
Živo srebro je težka kovina, v večini primerov se zaradi razpolovnega časa, ki je več kot 20 let, kar je značilno za težke kovine, sploh ne izloči iz telesa. Na spletu je polno metod za razstrupljanje, našel sem celo podroben opis tukaj na forumu, vendar je to veliko dela. Če se v nas kopiči, lahko povzroči resne težave. Vemo, da vsakodnevno vstopa v naše telo, tako kot svinec in vse drugo. Toda eno je, da ga dobimo posredno, drugo pa, da ga dobimo kot zdravilo, ki bi se mu sicer lahko izognili.
Nisem kemijski inženir, samo ugibam, da živo srebro, ki je prisotno med reakcijo, večinoma ostane v žlindri, ki nastane pri ločenih plasteh. In namen ponavljajočega se pranja je lahko med drugim tudi čim večja odstranitev onesnaženja z živim srebrom. Vendar domnevam, da ni nobenega zagotovila, da bo popolnoma izginilo.
Ne razumite me narobe, nisem vas želel poučevati. Mislil sem le na tiste člane foruma, ki jih ta tema zanima. Na ta način si lahko ustvarijo predstavo o tem na podlagi več stališč.