- Language
- 🇳🇱
- Reaction score
- 46
Yeah mann, vse je resnica
Ali je to staranje, da ob pogledu v preteklost vladajo stari časi?
Ruda bi digitalizacija zajebala doživljanje življenja.
V starih časih si šel ven,se napil z ljudmi okoli sebe,spoznal punce ali karkoli si iskal in jih fičo spoznal.
Ne tako kot zdaj, ko si prvi vtis narediš na internetni fotografiji, doma na stolu ... SAM!!!
In manipulacija televizije, ki vam daje mnenja o tem, kako misliti, ne da bi razmišljali in se odločali sami.
Dejstvo je, da je enostavno slediti splošnemu mnenju, toda ali razmišljate o svojem lastnem mnenju in se bojite, da bi ga izrazili, in imate možnost, da vas ustrelijo ali kaj hujšega.
Fuck the digital adiction to phones to.free your self,....
Ampak kako?
Ali je to staranje, da ob pogledu v preteklost vladajo stari časi?
Ruda bi digitalizacija zajebala doživljanje življenja.
V starih časih si šel ven,se napil z ljudmi okoli sebe,spoznal punce ali karkoli si iskal in jih fičo spoznal.
Ne tako kot zdaj, ko si prvi vtis narediš na internetni fotografiji, doma na stolu ... SAM!!!
In manipulacija televizije, ki vam daje mnenja o tem, kako misliti, ne da bi razmišljali in se odločali sami.
Dejstvo je, da je enostavno slediti splošnemu mnenju, toda ali razmišljate o svojem lastnem mnenju in se bojite, da bi ga izrazili, in imate možnost, da vas ustrelijo ali kaj hujšega.
Fuck the digital adiction to phones to.free your self,....
Ampak kako?
- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 383
Mislim, da je del tega nostalgija, vendar obstajajo znanstveni dokazi, ki kažejo, da ne bi smeli imeti toliko časa pred zaslonom. nimam pri roki nobenih povezav, vendar samo poglejte, dokazi so povsod. še slabše se počutim za generacijo alfa in "otroke z ipadom". v mladosti sem bil nekako otrok z ipadom, vendar ni bilo tako hudo kot zdaj. da, tehnologija je lahko koristna, če se uporablja zmerno, vendar nihče noče omejiti časa, ki ga preživi na zaslonu. praktično živimo na spletu. veliko bolj se zabavam, ko grem ven s prijatelji in podobno, vendar se običajno zaprem vase, ker nimam motivacije in sem malce duševno bolan. če sem ves čas ob tehnologiji, je to samo še slabše. to je začaran krog in poskušam se iz njega izviti ^^;
↑View previous replies…
- Language
- 🇺🇸
- Solutions
- 1
- Reaction score
- 41
- Deals
- 3
televizijo sem prenehal gledati pred 10 leti. to sranje te bo lobotomiziralo
- Solutions
- 4
- Reaction score
- 1,077
- Deals
- 1
Tudi jaz ne gledam televizije. Mogoče kako-tu, nikoli pa ne igranih dramskih novic ect. Vse to je propaganda, ki je namenjena temu, da vas razjezi pri napačnih ljudeh. Celotna razprava o tabličnem računalniku iPad....se morate zavedati, da pravzaprav ne vemo ničesar, vendar so najglasnejši špekulanti običajno najmanj usposobljeni. To je nekaj, kar je individualno. Zagotovo vsak otrok ne bi smel biti privezan na tablični računalnik, vendar poznam nekaj takih, ki jim je to zelo pomagalo. Otrokovo zanimanje za učenje je neposredno sorazmerno z njegovim zanimanjem za predmet. Otroci se ne naučijo množenja, ker sta jim mama in oče zagrozila, da jim bosta nekaj vzela. Začeli so se zanimati v trenutku, ko so videli, da to počnejo Power Rangers, Blaze ali My Lil Pony. Imam konkretne primere, vendar je to preblizu temu, da bi se razkrinkal, da bi povedal kaj več. Koliko mest za decimalno vejico poznaš pi? Poznam osmošolca, ki ga pozna do 35 številk za decimalno vejico. KOLIK jezikov govoriš? Poznam šestletnika, ki govori in razume štiri jezike. Ta osemletnik zna množenje 4 x 4 števke opraviti tako hitro, kot to lahko storite s kalkulatorjem. Pravilno mu uspe. Vlada pravi, da so to invalidi, jaz pa mislim, da so različno sposobni. Vsega, kar znajo, so se naučili iz tablic. Ta 8yo programira klepetalne robote, ki jih lahko prenesete s portala guithub. Ima kanal na YouTubu. Ne potrebuje nobene pomoči, vse to zmore.
- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 383
imaš popolnoma prav. na spletu sem že od malih nog, vendar sem se v osnovni šoli približno polovico vsega naučil iz fizičnih knjig, tako da sem morda nekoliko pristranski. odvzem elektronike mi nikoli ni pomagal, če že, pa mi je le oviral srečo (ne da bi bila odvisna od naprav, vendar je bilo preprosto grozno, da nisem imel te možnosti) in učenje. internet je lahko izjemno orodje za izobraževanje, vendar je na njem tudi veliko vsebine, ki je za možgane. Otroci potrebujejo samo razločevanje in veliko otrok, ki jih poznam, tega nima. vem, da obstajajo pametni otroci, kot so tisti, ki ste jih omenili, vendar jih osebno ne poznam (razen če štejete sebe... ne želim zveneti arogantno, vendar me je zanimala biologija, natančneje biologija človeka in različne bolezni, ko sem bil zelo mlad. to je bil moj glavni interes od 4 do 8 let lol...)
in strinjam se, da vlada rada pretirano diagnosticira, pretirava in včasih celo izmišljuje duševne bolezni, da bi potisnila zdravila. v ozadju tega je večja agenda. želijo ustvariti brezumne, homogene delavce in tako rekoč "držati vse v liniji". zelo neprijetno. tudi dejanske duševne bolezni imajo svoje prednosti. lahko mi diagnosticirajo shizofrenijo (nikoli nisem dobil uradne diagnoze, ker nočem zdravil, vendar ustrezam diagnostičnim merilom in sem imel psihotične epizode, ki so negativno vplivale na moje življenje. veliko ljudi, ki jih poznam, misli, da jo povzročajo droge, vendar sem znake pokazal veliko prej, preden sem začel jemati droge ...) in čeprav ima vsekakor svoje slabosti, mi pomaga pri umetnosti in pisanju. je res ekspresivno in bolj "surovo", mislim. poleg tega se včasih moja paranoja zdi bolj kot intuicija. pravilna je približno v 50 % primerov ... lol
in strinjam se, da vlada rada pretirano diagnosticira, pretirava in včasih celo izmišljuje duševne bolezni, da bi potisnila zdravila. v ozadju tega je večja agenda. želijo ustvariti brezumne, homogene delavce in tako rekoč "držati vse v liniji". zelo neprijetno. tudi dejanske duševne bolezni imajo svoje prednosti. lahko mi diagnosticirajo shizofrenijo (nikoli nisem dobil uradne diagnoze, ker nočem zdravil, vendar ustrezam diagnostičnim merilom in sem imel psihotične epizode, ki so negativno vplivale na moje življenje. veliko ljudi, ki jih poznam, misli, da jo povzročajo droge, vendar sem znake pokazal veliko prej, preden sem začel jemati droge ...) in čeprav ima vsekakor svoje slabosti, mi pomaga pri umetnosti in pisanju. je res ekspresivno in bolj "surovo", mislim. poleg tega se včasih moja paranoja zdi bolj kot intuicija. pravilna je približno v 50 % primerov ... lol