- Solutions
- 4
- Reaction score
- 1,095
- Deals
- 1
Kaj piše na vaših hladilnih oblogah za sestavine? Iskal sem daleč naokoli in nisem našel hladilne embalaže z amonijevim nitratom. Ne izdelujejo jih že več kot desetletje. Če na njih piše kalcijev amonijev nitrat ali sečnina, ne bodo delovali. Zamenjajte to za amonijev sulfat ali kakršno koli amonijevo Lewisovo kislino.
- Reaction score
- 1
v svojem postopku naredim naslednje (če vas zanima, če ne, se opravičujem za nepotrebne informacije)
izmerim Colemanovo gorivo (vse to je zapisano, btw, in trenutno nimam pri roki, da bi bil 100-odstotno natančen, vendar imam zapisane natančne meritve)
-prelijte ga v steklenico s sodo
-izmeri amonij in ga daj v steklenico s sodo
-odstrani baterije, daj jih v ločeno posodo s Colemanovim gorivom, da jih ohraniš.
-vzamem zmešani pseduo, damo v soda stream
-odmerite lug, vstavite ga v sodni curek
-vzemite litij in ga vstavite v sodni curek
-začni reakcijo z majhno količino vode in jo takoj zapri.
-vrepljajte, ne stresajte, dokler se zmes ne začne trdno valjati
-počakajte čim dlje, preden se odgrgnete
-tresite kot v peklu, crknite, ponovite, nadaljujte, dokler se ves litij ne spremeni v bron
-prefiltrirajte skozi bombažne kroglice in vrsto kavnih filtrov v novo posodo
-tekočino plini s tekočim ognjem in soljo po ceveh, dokler ne "zasneži"
-filtrirajte belo snov in jo posušite
-končni rezultat je neuporabna smet. ali je vse to zaradi amonija?? ali lahko morda vzamem ta smetiščni prah in ga dam v nov kuhalnik in bo potem deloval? ali je neuporaben in ga je treba zavreči?
izmerim Colemanovo gorivo (vse to je zapisano, btw, in trenutno nimam pri roki, da bi bil 100-odstotno natančen, vendar imam zapisane natančne meritve)
-prelijte ga v steklenico s sodo
-izmeri amonij in ga daj v steklenico s sodo
-odstrani baterije, daj jih v ločeno posodo s Colemanovim gorivom, da jih ohraniš.
-vzamem zmešani pseduo, damo v soda stream
-odmerite lug, vstavite ga v sodni curek
-vzemite litij in ga vstavite v sodni curek
-začni reakcijo z majhno količino vode in jo takoj zapri.
-vrepljajte, ne stresajte, dokler se zmes ne začne trdno valjati
-počakajte čim dlje, preden se odgrgnete
-tresite kot v peklu, crknite, ponovite, nadaljujte, dokler se ves litij ne spremeni v bron
-prefiltrirajte skozi bombažne kroglice in vrsto kavnih filtrov v novo posodo
-tekočino plini s tekočim ognjem in soljo po ceveh, dokler ne "zasneži"
-filtrirajte belo snov in jo posušite
-končni rezultat je neuporabna smet. ali je vse to zaradi amonija?? ali lahko morda vzamem ta smetiščni prah in ga dam v nov kuhalnik in bo potem deloval? ali je neuporaben in ga je treba zavreči?
- Reaction score
- 1
- By SauceySockss
Vendar se mi je s sodavicami že nekajkrat zgodila nesreča. majhna gumijasta tesnila na pokrovih, moja so se dobesedno raztrgala ali delno raztopila, in ko se sprosti ves tlak naenkrat, izbruhne vulkan. V vseh primerih, razen v enem, sem pozoren in imam rezervni pokrovček v bližini, kjer lahko preprečim katastrofo. enkrat me je poškropil z gorivom in po vsej garaži. Hvala bogu, da se ni nič odločilo vžgati ali razjeziti, sicer bi bil super hrustljav.