Domače orodje

brianvene1

Don't buy from me
New Member
Reaction score
12
Pozdravljeni, nedavno sem med študijem in raziskovanjem opazil, da se v tajnih laboratorijih skoraj v celoti uporablja domača oprema. In to ne zaradi pomanjkanja sredstev, temveč zato, da se omogoči njena uporaba na diskreten način, brez opozarjanja na njeno pridobitev, v nekaterih primerih z bližnjimi osebami/sosedi, ki si prizadevajo za diskretnost.
OVxRl7pGm1

Moje glavno vprašanje je zamenjava stekla, v katerem poteka reakcija, in refluksa. Kakšne možnosti bi imeli za izdelavo opreme iz domačega stekla in kozarcev iz supermarketov?

Za proizvodnjo 100 g na primer s sintezo metilametamfetamina po hipofosforni poti

Loooow

Don't buy from me
New Member
Reaction score
9
Potrebujete le kuhalno ploščo, lonec ustrezne velikosti, da se vanj brez težav prilega vaša kuhalna bučka (ki ga je najbolje napolniti z oljem, da se bučka segreje), stekleno bučko ustrezne velikosti, da lahko suspenzija reagira, kos cevi (mislim, da je dobra cev za povezavo plinske jeklenke z žarom ali podobno), zamašek, da se kuhalna bučka nepredušno zapre (z ustrezno luknjo velikosti, da se lahko cev vtakne in brez zračnosti).
v velikosti, da lahko cev stisnemo vanjo in brez zračnosti) velik balon (iz debele robustne gume) in nekaj velikih tesnilnih posod (dvolitrske steklenice kokakole ali podobne) za umivanje fazonov!
Priporočam tudi zvitek traku za zavarovanje zamaška s cevjo na bučki pred nenamernim odpiranjem ali uhajanjem zraka med postopkom vrenja.
Nenazadnje eno (ali več) velikih steklenih posod za čim počasnejše izhlapevanje vode, v kateri je raztopljen končni izdelek.

WillD

Expert
Reaction score
1,054
Obstajajo še druge zanimive snovi, ki jih lahko preprosto pripravite v čaši ali plastenki. Pri zgornji metodi vrelišče in kislina nista najprimernejši za uporabo brez stekla in kondenzatorja, čeprav je to mogoče. Vendar pa bo vonj težaven.