Najprej sem poskusil raztopiti 40 g prahu kratoma v 200 ml 5-odstotne ocetne kisline, kar ni delovalo po pričakovanjih, saj je bil prah še vedno trd in ne v raztopljenem stanju, zato sem dodal še 200 ml kisline in zmes nekaj minut mešal na magnetnem mešalniku. Nato sem dodal 200 ml tople/tople destilirane vode in mešal še 5 do 10 minut.
Nato sem pripravil raztopino NaOH (vendar z navadno vodo namesto z destilirano, ker nisem pomislil, da bi morala biti voda v raztopini NaOH prav tako destilirana
) in dodal približno 300 ml, ker sem najprej uporabil manj NaOH v raztopini in se pH ni tako hitro povečal. Zadnje merjenje pH je bilo okoli 12-13, pri čemer je bila raztopina temno rdeče do rjavkaste barve.
Nato sem raztopino pustil, da se meša približno eno uro, in jo ogreval z grelno ploščo na magnetni mešalni mizi.
Nato sem dodal približno 40 ml toluena, dobro premešal in pustil, da se fazi ločita za nekaj minut. Fazo s toluenom sem odvzel s pastirpipeto (kar je bil peklenski postopek, naslednjič bom uporabil ločilni lijak) in jo spustil v ploščato steklo Glas Pyrex. Ekstrahiral sem še dvakrat s 40 ml toluena.
Topilo sem pustil čez noč izhlapeti zunaj, nato pa sem tanko plast, ki je ostala, postrgal z britvico. Dobil sem P
v prahu, ki je bil nekoliko temnejši kot na objavljeni sliki.
Prašek sem raztopil v 20 ml acetona, ga filtriral in ponovno položil na steklo Glas Pyrex. Ko se je aceton raztopil, sem dobil ta oranžni prah z nekaj kristali, ki ima cvetlični vonj, kot ste ga opisali v glavnem prispevku. Nisem ga še tehtal, ker želim še enkrat sprati z Acetonom in upam, da bom dobil boljše kristale.