- Reaction score
- 4
Sodobna sinteza MDMA z visokim izkoristkom z uporabo razpoložljivih poceni izhodnih materialov. Izpeljal jo je izkušen tajni kemik, zapisal pa noob.
Ker te sinteze nisem preizkusil in sem precej neizkušen, me zanima vaše mnenje. Poskusite in jo preizkusite:
(Nisem se domislil tega postopka, ne prevzemam niti zaslug niti odgovornosti)
Ta sinteza izhaja iz podkasta Hamiltona Morrisa v epizodi "študij kemije v zaporu".
Če ne poznate Hamiltonovega dela, vam ga lahko le priporočim.
Kot pravi naslov, je tajni kemik, s katerim smo se pogovarjali, več kot desetletje preživel v zaporu, kjer je preučeval in izpopolnjeval sintezo MDMA, 2C-B in meskalina. Ko je prišel iz zapora, je z velikim uspehom preizkušal svoje metode.
Intervju je potekal prosto, zato ni omenil vseh podrobnosti, vendar sem zbral tole.
Sinteza:
Izhodiščna snov je helional: poceni, na voljo in neopazovan.
Pregled: (Hoffman) -> MDMA
1): Oksidacija za nastanek ogljikove kisline
(helional je nereaktiven, tipični oksidanti ne delujejo)
oksidacija z dimetoksidiksoiranom iz oksona (kalijevega peroksimonosulfata), H2O, acetona
2): Nastanek imida
z uporabo sečnine pri 160 stopinjah (75 %)
stranski produkt: amoniak in izhodna snov => regeneracija (90 % izkoristek)
težko brez kislega katalizatorja (10 %): HCl je premočna (50%), fosforjeva kislina je dobra, 1 kapljica/2 g karboksilne kisline
(to je očitno patentirana metoda)
3): Hoffmanova preureditev z belilom
1: kloriranje amida: previdno, belilo je krhko -> nizka temperatura, presežek baze, kapljanje belila čez 1h.
amid se bo raztopil, če je dovolj hladen: nastane oborina
2: temperatura 60 stopinj 4 ure
Po 1 uri nevtralizirajte bazo, izocianat tvori imin
Ali so pri tem postopku kakšne težave?
Kaj menite? Prosim, popravite me, če sem kje naredil kakšno neumno začetniško napako (zelo verjetno).
Govoril je tudi o izdelavi meskalina in 2C-B. Lahko jih tudi zapišem, če je to kaj zanimivega.
Ker te sinteze nisem preizkusil in sem precej neizkušen, me zanima vaše mnenje. Poskusite in jo preizkusite:
(Nisem se domislil tega postopka, ne prevzemam niti zaslug niti odgovornosti)
Ta sinteza izhaja iz podkasta Hamiltona Morrisa v epizodi "študij kemije v zaporu".
Če ne poznate Hamiltonovega dela, vam ga lahko le priporočim.
Kot pravi naslov, je tajni kemik, s katerim smo se pogovarjali, več kot desetletje preživel v zaporu, kjer je preučeval in izpopolnjeval sintezo MDMA, 2C-B in meskalina. Ko je prišel iz zapora, je z velikim uspehom preizkušal svoje metode.
Intervju je potekal prosto, zato ni omenil vseh podrobnosti, vendar sem zbral tole.
Sinteza:
Izhodiščna snov je helional: poceni, na voljo in neopazovan.
Pregled: (Hoffman) -> MDMA
1): Oksidacija za nastanek ogljikove kisline
(helional je nereaktiven, tipični oksidanti ne delujejo)
oksidacija z dimetoksidiksoiranom iz oksona (kalijevega peroksimonosulfata), H2O, acetona
2): Nastanek imida
z uporabo sečnine pri 160 stopinjah (75 %)
stranski produkt: amoniak in izhodna snov => regeneracija (90 % izkoristek)
težko brez kislega katalizatorja (10 %): HCl je premočna (50%), fosforjeva kislina je dobra, 1 kapljica/2 g karboksilne kisline
(to je očitno patentirana metoda)
3): Hoffmanova preureditev z belilom
1: kloriranje amida: previdno, belilo je krhko -> nizka temperatura, presežek baze, kapljanje belila čez 1h.
amid se bo raztopil, če je dovolj hladen: nastane oborina
2: temperatura 60 stopinj 4 ure
Po 1 uri nevtralizirajte bazo, izocianat tvori imin
Ali so pri tem postopku kakšne težave?
Kaj menite? Prosim, popravite me, če sem kje naredil kakšno neumno začetniško napako (zelo verjetno).
Govoril je tudi o izdelavi meskalina in 2C-B. Lahko jih tudi zapišem, če je to kaj zanimivega.