zato danes drugi poskus.
Spet težave s p2np.
Popolnoma se je raztopil , vendar je potem, ko sem ga pustil pri sobni temperaturi, spet postal kašast.
Dodal sem GAA, mešal na vroči plošči, vendar brez večjega uspeha (GAA je odvratnega vonja, ki je izjemno prodoren in ostane dolgo).
Amalgam je bil dober, vendar sem naredil veliko napako! Po izpiranju sem na bučko namestil zamašek, da bi preprečil dostop kisika ( oblekel sem si dežni plašč
@Never to sleep , in druge rokavice), nato sem zamašek ugasnil, sranje je skoraj eksplodiralo! sprostil se je visok tlak in visoke temperature. ( bil sem negotov, da bi vstavil p2np, ker je bilo izredno vroče), zato sem ga dal za sekundo v hladno vodno kopel, da se malo ohladi.
Nato sem dodal kašast p2np, vendar brez takojšnje interakcije. šele po intenzivnem stresanju se je temperatura dvignila, skupaj sem porabil približno eno uro stresanja, da bi se ohladil, če bi ga še vedno stresal in ohlajal. (veliko aluminija je ostalo v ozadju). domnevam, da sem zgrešil, kdaj naj dam p2np v amalgam.
Dodal sem raztopino alkija in jo "enkrat premešal", burna reakcija (veliko mehurčkov),
30 minut pozneje: zgornja plast se je še vedno tvorila, zato sem trikrat premešal.
Vzela sem 3 požirke, (če pomislim na Hg, me postane tesnoba).
Zdaj sem v pižami in nočem pogledati (hlapi v udobnih pižamah, potem pa grem spat z njo ....).
Vprašanja:
-Ali je normalno, da se ekstremno poviša temperatura (zaradi amalgama)?
-Če bi dodal p2np, bi se temperatura zaradi interakcije z amalgamom še bolj dvignila? / ali to ni povezano s toploto ? (dodajanje p2np)
- Še vedno sem zelo zaskrbljen zaradi hlapov Hg. skupaj sem vdihnil največ petkrat ( hlape ali v sobi/vrtnariji, kjer so bili hlapi še vedno prisotni),
Ali mi lahko kdo da kakšno informacijo, ki me bo pomirila? ( vem, da je najbolje ne uporabljati Hg, vendar to ne pride v poštev, ker sem za to porabil toliko denarja (moral sem kupiti vse).
Na zdravje