Zdravo, Patton, tvoj odgovor me je presenetil, saj sem mislil, da boš priporočil membransko črpalko, hkrati pa me je spomnil na težavo, zaradi katere sem opustil zamisel o uporabi črpalk z vodnim curkom. Poskušal sem sestaviti več različnih različic po videoposnetku Nil Red, toda ko je bila črpalka res močna, sem dobil suckback, ker `venturijev adapter` (ne vem pravega imena) ni mogel naprej vode in se je počasi nabirala v adapterju in nato vstopila v bučko. Verjetno lahko to rešim z enosmernim adapterjem, toda ko sem poskusil, je črpalka nehala ustvarjati podtlak (enosmerni ventil je pomagal le pri tem, da mi voda ni prišla v bučko). Morda poznate kakšno dobro spletno stran, ki pojasnjuje pasti? Ali pa mi samo povejte, zakaj je boljša od membranskih črpalk, da me spodbudite k ponovnemu poskusu
.
Moja največja težava pri večini črpalk je hrup, ki omejuje čas, ko jih lahko uporabljam. Katera vrsta je v tem pogledu najboljša? (Vem, da bi bilo najtišje, če bi na pipo pritrdili adapter, vendar bi bilo večurno delovanje precej drago in tudi okolju ne bi bilo prijazno.