G.Patton
Expert
- Solutions
- 3
- Reaction score
- 2,857
- Deals
- 1
Uvod
Opisana je preprosta metoda vodne ekstrakcije za izolacijo in identifikacijo psilocina iz gob Psilocybe Cubensis. Ta metoda uporablja defosforilacijo fosfatnega estra do psilocina, kar omogoča večji izkoristek produkta in poenostavlja identifikacijo. Psilocin, ekstrahiran s to metodo, je dovolj koncentriran in brez soobremenil, da omogoča identifikacijo z infrardečo spektroskopijo in plinsko kromatografijo/masno spektrometrijo.
Predstavljena tudi ekstrakcija psilocina z uporabo alkohola, simplificiran postopek za ekstrakcijo psilocina. Psilocibin se v človeškem telesu spremeni v psilocin.
Predstavljena tudi ekstrakcija psilocina z uporabo alkohola, simplificiran postopek za ekstrakcijo psilocina. Psilocibin se v človeškem telesu spremeni v psilocin.
Psilocibin in psilocin
Triptamini so ena od štirih kategorij halucinogenih indolov v več kot 20 razredih indolnih spojin, ki obsegajo približno 600 alkaloidov. S psilocinom in psilocibinom je bilo opravljenih veliko raziskav, odkar ju je izoliral Hofmann et al. Za izolacijo psilocina in psilocibina iz več kot dveh ducatov vrst gob iz štirih rodov (Conocybe. Panaeolus, Psilocybe, Stropharia) je bilo uporabljenih več ekstrakcijskih tehnik. Tehnike, ki uporabljajo metanol, sočasno ekstrahirajo druge spojine, kot so sečnina, ergosterol, ergosteralni peroksid, α,α-trehaloza, baeocistin in norbaeocistin. Za psilocin in psilocin trenutno še niso poročali o uporabnem postopku vodne ekstrakcije.
Defosforilacija psilocina v psilocin in vivo je bila dobro dokumentirana in naj bi bila vzrok za večino ali celotno delovanje psilocina v osrednjem živčnem sistemu. Pretvorba psilocibina v psilocin je potrebna tudi za vodno ekstrakcijo z organskimi topili zaradi zelo majhne topnosti psilocina v lipidih.
Koncentracija in zaznavnost psilocina in psilocina sta odvisni od več spremenljivk, vključno z
Defosforilacija psilocina v psilocin in vivo je bila dobro dokumentirana in naj bi bila vzrok za večino ali celotno delovanje psilocina v osrednjem živčnem sistemu. Pretvorba psilocibina v psilocin je potrebna tudi za vodno ekstrakcijo z organskimi topili zaradi zelo majhne topnosti psilocina v lipidih.
Koncentracija in zaznavnost psilocina in psilocina sta odvisni od več spremenljivk, vključno z
- odsotnost glukoze, ki preprečuje nastajanje psilocina.
- Nizke ravni amonijevega sukcinata, zaradi česar je izkoristek psilocibina slab.
- gojišče, ki zahteva pH manj kot 7.
- Časovna razporeditev: največja proizvodnja psilocibina se pojavi sedmi dan po kalitvi, medtem ko je največja proizvodnja micelija dosežena deveti dan.
- Temperatura: pri nabranih gobah, ki so dlje časa na sobni temperaturi, pride do popolne izgube psilocina in psilocibina.
- Oksidacija: psilocin oksidira do modrega produkta (morda je razlog za modrikasto barvo pri štirih rodovih, ki vsebujejo psilocin in psilocibin).
Zaradi vse večje priljubljenosti teh gob in kompletov za gojenje gob, ki vsebujejo psilocin in psilocibin, ki so na voljo v publikacijah, usmerjenih v zdravila, v kravjem gnoju, je bil razvit preprost postopek vodne ekstrakcije, ki iz zrelih gob ekstrahira razmeroma čist psilocin.
Oprema in steklovina.
- Orodje in pripomočki:malta in pestilo.
- 250 mL čaša.
- Vodna kopel z grelnikom.
- termometer.
- lijak.
- Filtri za kavo.
Reagenti.
- Sušene gobe: 2 do 10 g suhih gob.
- 100 ml razredčene ocetne kisline (kis, AcOH 5-9 % aq.).
- ~30 mL ledene ocetne kisline (AcOH).
- ~ 50 g amonijevega hidroksida (NH4OH).
- ~ 300 ml destilirane vode (H2O).
- 100 mL dietiletra (Et2O).
- ~ 30 g brezvodnega natrijevega sulfata (Na2SO4).
Eksperimentalni
Reprezentativni vzorec od 2 do 10 g posušenih gob se zmelje v fin prah z možnarjem in pestilom. Prah se zmeša s 100 ml razredčene ocetne kisline v čaši s prostornino 250 ml. Z ledeno ocetno kislino ponovno nastavimo pH na pH 4. Po enournem mirovanju čašo postavimo v vrelo vodno kopel za 8 do 10 minut ali dokler notranja temperatura kislinske mešanice ne doseže 70 °C. Čašo odstranimo in jo pod tekočo vodo ohladimo na sobno temperaturo. Mešanico kisline ločimo od prahu gob s sesalno (ali preprosto) filtracijo z uporabo steklene volne. Filtrat z zgoščenim amonijevim hidroksidom (NH4OH) zvišamo na pH 8 in hitro ekstrahiramo z dvema 50-mililitrskima odmerkoma dietiletra. Da bi preprečili nastanek emulzije, je treba namesto stresanja uporabljati nežno mešanje. Eter posušimo nad natrijevim sulfatom, filtriramo in izparevamo brez segrevanja.
Surovi psilocin se pojavi kot zelenkast ostanek. Prirekristalizaciji iz kloroforma/heptana (1:3) dobimo bele kristale.
Surovi psilocin se pojavi kot zelenkast ostanek. Prirekristalizaciji iz kloroforma/heptana (1:3) dobimo bele kristale.
Rezultati in razprava
Ta metoda omogoča hitro izolacijo psilocina iz halucinogenih gob s sočasno ekstrakcijo psilocina in psilocina. Razredčena ocetna kislina je odlično topilo za ta namen, ker sta obe spojini zelo topni v ocetni kislini11 in se izloči zelo malo drugih motečih snovi, Najverjetneje so nekatere druge spojine koekstrahirane, vendar so odstranjene od psilocina pri etrski ekstrakciji iz vodne baze. Psilocin se s segrevanjem kislinskega ekstrakta popolnoma defosforitira v psilocin. Po dodatku baze je treba takoj izvesti ekstrakcijo v eter zaradi razgradnje psilocina pri pH, višjem od 7. S postopki ekstrakcije in defosforilacije se iz majhne količine gobjega materiala pridobi razmeroma čist psilocin.
Ekstrakcija psilocina z alkoholom
Oprema in reagenti.
- 750 ml alkohola (50-odstotni etanol je v redu, vendar čim več, tem bolje)
- Mešanica želatine, okus po okusu
- Filtri za kavo (2 na ekstrakcijo)
- 2 lonca (1 za dvojno kuhanje in 1 za želatino)
- lijak(-i)
- Skodelice za kozarce
- 28 g suhih gob Cracker (ali 1 g na kozarec za odmerek, jaz sem uporabil 12,3 g APE + 16 g pinc in abort)
- 2 kozarca s četrtinko ali pollitrskim kozarcem
- Merilna skodelica
- Naprava za mletje (možnar + pestič ali mešalnik, ugotovila sem, da je mešalnik najlažji)
1. Gobe zmeljite.
Mešalnik za to potrebuje približno 2 minuti, možnar + pestič pa približno 30 minut.
Če uporabljate mešalnik, počakajte nekaj minut, da se "prah" iz gob usede.
2. Prelijte gobji prah v kvarto/intni kozarec (jaz sem uporabil kvarto).
Uporabil sem 28 g, kar je enako 200 ml sesekljanih
3. Posušene in sesekljane gobe prelijte z izbranim alkoholom, ki naj pokrije prah in še nekaj alkohola.
Gobe želite z žlico ali nožem malo premešati z alkoholom.
4. Lonec napolnite z nekaj vode. Hočete, da je dovolj, da prekrije ves alkohol v kozarcu.
Postopek
1. Postavite kozarec v vodo na štedilniku na visoki temperaturi.2. Pozorno opazujte, da se kozarec približuje vrelišču. Nežno sem premešal vodo okoli kozarca in mešanico v kozarcu, da bi zagotovil enakomerno porazdelitev toplote. Po 15 minutah vrenja.
Mešanica bo hitro zavrela. Zato boste temperaturo na štedilniku prilagodili z visoke na nizko in iz srednje nizke na nizko. Zadnja prilagoditev je odvisna samo od štedilnika. Za spremljanje temperature sem uporabil termometer z dolgim steblom.
3. Mešanico kuhajte 1 uro.
4. Mešanico izlijte iz posode in jo prelijte v dva kavna filtra; pri tem sem uporabil tudi lijak. Prav tako si nadenite kakšno zaščitno oblačilo za roke, saj je kozarec izredno vroč.
3. Mešanico kuhajte 1 uro.
4. Mešanico izlijte iz posode in jo prelijte v dva kavna filtra; pri tem sem uporabil tudi lijak. Prav tako si nadenite kakšno zaščitno oblačilo za roke, saj je kozarec izredno vroč.
5. Mešanico nežno pritisnite in stisnite, da bo tekočina, bogata s psilocibinom, šla skozi filter.
Če uporabljate gole roke, si jih raje pokrijte z gumijastimi rokavicami, saj sem se zadnjič, ko sem to počel, začel malce spotikati.
Po eni polni ekstrakciji.
Vkozarec za vlaganje v kvartni kozarec dajte stiskati + iztisnjene gobe.
6. Vse zgornje korake ponovite še enkrat, da dosežete popolno ekstrakcijo.
Ponovno v filtru.
Skupna tekočina.
(8 oz): 237 ml.
Če je alkohola manj, kot bi želeli, lahko dodate več alkohola ali pa ga z dvojnim kuhanjem še nekoliko zmanjšate.
7. Tekočino pustite v kozarcu.
7. Tekočino pustite v kozarcu.
Priprava želatine
Razmerja: 1:a. Imel sem 237 ml (8 oz) tekočine s psilocibinom. Zato sem želel lepo mešanico vroče in hladne vode.
b. Odmerite 237 ml vode in jo za 15 minut postavite v zamrzovalnik.
c. Uporabil sem 355 ml (12 oz) vroče vode + 89 ml (3 oz) mešanice suhe želatine. Nisem počakal, da voda zavre, ampak samo, da je dovolj vroča, da se prašek raztopi.
Mešanje tekočin
1. Vročo vodo vlijte v kvarto posodo z alkoholom+.2. V kozarec za vlaganje z alkoholom nalijte hladno vodo.
3. Malo premešajte
4. Prelijte v skodelice.
Alternativni način mešanja za točen odmerek na odmerek
1. Zmes gob zmanjšajte na točno določeno količino tekočine.2. Tekočino za gobe dajte v brizgo ali graduirani valj za natančne meritve.
3. Zmešajte svojo vročo želatinsko vodo + hladno vodo in enakomerno prelijte v vsak kozarec.
4. V vsak kozarec enakomerno vbrizgajte/razlijte gobovo tekočino.
Zdaj imate X količin Jello shotov z natančno odmerjenim odmerkom.
Sveže naliti šoti.
Vmes se24 ur ohlajajte in nato uživajte, kadar koli se vam zahoče.
Priporočam, da začnete z enim odmerkom in preverite, kako se bo obnesel. Hitro bi morali začeti (20 minut) in intenzivneje uživati krajši čas (približno 3 ure).
Last edited: