Sinteza tramadola (Ultram)

Plinius

Don't buy from me
Resident
Reaction score
15
Pozdravljeni vsi,

Po več kot 8 poskusih mi ni uspelo izdelati tramadola, vsaj ne več kot 5 mg, ampak verjetno druge molekule.

Vem, da je moja Grignardova reakcija pravilna, temperatura za vžig 3-bromoanizola + Mg kosmičev se zdi 70 °C +/-2 °C ob stalnem mešanju (mešanje je pomembno za praskanje Mg površine in odstranjevanje oksida. Vsaj v eni dobri točki.

Potem mislim, da moj problem izhaja iz Mannichove sinteze: moj izdelek NE kristalizira v acetonu: kristali samodejno tvorijo gostejšo tekočo fazo.
Odstranim 95 % acetona in poskrbim, da gostejša tekoča faza izhlapi na plošči 60 °C, da dobim bele kristale.

Toda če jih poskušam ponovno kristalizirati iz acetona na enak način, izdelek izgubi 70 % teže in ohrani enake lastnosti.

Ker naj bi se 2-dimetilaminometil-cikloheksanon hidroklorid talil pri 157-158 °C, predvidevam, da niso pričakovani Mannich.HCl, je tako?

Ali mi lahko kdo da kakšen nasvet? Ali še bolje, poskusite sami in delite svoj rezultat, prosim?

(Tukaj je slika "lažnega" surovega Mannich.HCl 10mmol, pred rekristalizacijo.)

Attachments

• gfz01QYmLN.jpg
    gfz01QYmLN.jpg
    1.2 MB · Views: 405

IHeisenberg

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Imam težave z grignardom
Zdaj praktično reagiram 2-dimetil aminometil cikloheksanon z Grignardovim reagentom in vidim dvig temperature z vsako kapljico proste baze, ko pa reakcijo gasim z amonijevim kloridom, vidim majhen dvig temperature z le nekaj kapljicami .
Po destilaciji topila in dodajanju kisline (klorovodikova kislina) produkt ni kristaliziral.
Morda je nekaj vlage prišlo v stik z reakcijo, ker aparatura ni dobro zaprta.
Ali lahko ta vlaga razbije reakcijo pred ugašanjem.

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
2,870
Deals
1
Zakaj ste reakcijo pogasili z NH4Cl?

IHeisenberg

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Spomnite se na ☝🏻☑️

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
2,870
Deals
1
Prosimo, ne pošiljajte takšnega spama. Namesto tega mi pišite v DM.