- Reaction score
- 9
Fermentacija benzaldehidov... Sliši se, kot da bi to vsi želeli narediti, vendar tega nikoli ne storijo. In veliko vas išče odgovore, ko ni nikogar, ki bi lahko dal odgovore iz resničnega življenja. Tako kot pri vsaki fermentaciji je vse odvisno od gojišča, kvasovk in temperature. Vse navedene sestavine so stehtane in razredčene v vodi za pripravo 800 cm
Medij A Medij B Medij C
PEPTON 4,8g PEPTON 4,8 IZVLEČEK DROŽJA 4,8g
SODIJEV PYRUVAT 49,3g SURCOSE 80g SURCROSE 80g
CITRINSKA KISLINA 8,4g CITRINSKA KISLINA 8,4g AMONIJEV SULFAT 7,32g
MAGNESIJEV SULFAT 0,4 g PH JE POTREBNO 4,5 ZA OBA A IN B POTASIJEV DIHIDROGEN FOSFAT ,8 g
PH MORA BITI 5,5
Medij A Medij B Medij C
PEPTON 4,8g PEPTON 4,8 IZVLEČEK DROŽJA 4,8g
SODIJEV PYRUVAT 49,3g SURCOSE 80g SURCROSE 80g
CITRINSKA KISLINA 8,4g CITRINSKA KISLINA 8,4g AMONIJEV SULFAT 7,32g
MAGNESIJEV SULFAT 0,4 g PH JE POTREBNO 4,5 ZA OBA A IN B POTASIJEV DIHIDROGEN FOSFAT ,8 g
PH MORA BITI 5,5
- Reaction score
- 43
Ali lahko podrobneje razložite celoten postopek in stvari, ki so lažje razumljive za idiote, kot sem jaz
Sredstvo A kaj je to. Sestavljen je iz
Medij B enako kot zgoraj
Medij C enako kot zgoraj
in celoten postopek, kako dolgo je treba pustiti posamezno gojišče, kakšne so temperature in tako naprej ter v laičnem jeziku.
Hvaležen sem vam za vaše znanje in rad bi izdelal svoj lasten noreph.
Sredstvo A kaj je to. Sestavljen je iz
Medij B enako kot zgoraj
Medij C enako kot zgoraj
in celoten postopek, kako dolgo je treba pustiti posamezno gojišče, kakšne so temperature in tako naprej ter v laičnem jeziku.
Hvaležen sem vam za vaše znanje in rad bi izdelal svoj lasten noreph.
↑View previous replies…
- By azides
V glavi imam, dačeprav so ljudje to morda počeli v preteklosti, sem prepričan, da so vedeli, kaj počnejo. Ali pa to narobe razumem in se ni treba ničesar bati ... v vsakem primeru neprevidni raziskovalec sploh ne bi smel delati s cianogen azidom ali cianogen bromidom ali čim podobnim, vendar nikoli ne moreš vedeti, česa se bodo lotili bedaki. Spojina ima v literaturi približno sto referenc, od katerih je dober odstotek teoretičnih in računskih. Večina ostalih je s področja fizikalne kemije, ki preučuje njeno razgradnjo in reaktivne lastnosti. Sicer naletišna nekaj člankov, ki jo dejansko uporabljajo kot reagent v sintezi, vendar verjamem, da jih lahko prešteješ na prste, kar je dobra priložnost, da se spomniš, zakaj so vsi še vedno pripeti.
https://www.science.org/content/blog-post/things-i-won-t-work-cyanogen-azide
Predstavljam si, da se nekdo razbije manj, da se ne izogne vodi in močnim kislinam, kar lahko privede do nastanka hidrazojske kisline, ki je zelo strupena, hlapljiva in eksplozivna. Ampak veste, da samo razmišljam na glas...
https://www.science.org/content/blog-post/things-i-won-t-work-cyanogen-azide
Predstavljam si, da se nekdo razbije manj, da se ne izogne vodi in močnim kislinam, kar lahko privede do nastanka hidrazojske kisline, ki je zelo strupena, hlapljiva in eksplozivna. Ampak veste, da samo razmišljam na glas...