Kristallerin amacı nedir ve hidroklorür formunda bırakmamak mı? Bir kristalin burundan çekilebileceğini sanmıyorum.
bunu bana açıklayabilir misiniz, teşekkürler!!
Burada, bir tencerede 95 derecede doygunluğa kadar ısıtılmış, daha sonra banyo olarak kaynar su eklenmiş yalıtımlı bir soğutucuya yerleştirilmiş su içindeki 4MMC'nin bir fotoğrafı var.
Soğutucu kapatılmış ve bir uyku tulumuyla örtülmüştür. 24 saat sonra açılır.
Çözelti temiz olduğu sürece sonuç 0.8-1.2cm genişliğinde kristallerdir.
Kademeli soğutma yöntemi diğerleriyle aynı şekilde çalışır. Daha düşük bir sıcaklıkta 4mmc'nin çözünürlüğü düşer ve kristal büyümeye başlar. Sıcaklık ne kadar yavaş değişirse kristal o kadar büyür.
Bir dezavantajı, kristalleşme tamamlandıktan sonra bile bir miktar 4mmc'nin suda kalmasıdır. Bu nedenle, iki çözücü kullanmak daha iyidir.
Büyük oranda su ve daha düşük oranda çözücü mükemmel kristaller oluşturacak ve çözücü ürünün geri kalanını daha sonra ekstraksiyon için tutacak ve saklayacaktır.
X-ışını kırınım deseni bunu daha ikna edici hale getirecektir (2010'dan beri böyle bir 4MMC görmedim, bu nedenle böyle olabileceklerini biliyorum, ancak bunları kişisel olarak hiç elde etmedim). Not: XRD verilerini yorumlama konusunda gerçek bir yetkinliğim yok...