Birkaç kez yansıtmaz. Ancak her gün değil de makul sınırlar içinde düzenli olarak yaşarsanız, uzun vadede oldukça zehirli olabilir. Nispeten daha basit sentezleme süreci nedeniyle piyasadaki amfetamin sülfatların çoğunun bu sentezle yapıldığını düşünüyorum. Benzer bir oranın diğer tarafta da ortaya çıktığını düşünüyorum, eğer bunu yapan ve sonra sokağa saçanlar arasında bitmiş üründe ne kadar cıva kaldığını umursamayan kaç kişi olduğuna bakarsak.
Umarım BB tarafından formüle edilen ilkeler gelecekte, gelecek nesiller için takip edilecek örnekler olur. Bunun için aptalca bir kelime olacak ama bence en iyisi BB'nin kalite arayışından yeni bir dönemi tanımlayan bir "moda" yaratabilmesi olurdu. Bunu daha basit gören ve/veya ne pahasına olursa olsun kâr odaklı oldukları için... ya da kendi sınırlamaları gelişimlerini engelleyen diğer uçtaki insanların tutumunu etkilemek neredeyse imkânsız. Bunun dışında trendleri ve dolayısıyla değişen pazarın ihtiyaçlarını takip etmek zorunda kalacaklar.
Ama cıvaya dönersek, ben de korkuyorum. Bu doğru, geçmişte bir aile üyemin başına gelen korkutucu bir örnek var.
Cıva ağır bir metaldir, çoğu durumda ağır metaller için tipik olan 20+ yıllık yarılanma ömrü sayesinde vücuttan atılmaz bile. İnternet detoksifikasyon yöntemleriyle dolu, hatta burada forumda bunun ayrıntılı bir tanımını buldum, ancak bu çok fazla iş. Eğer içimizde birikirse, ciddi sorunlara neden olabilir. Vücudumuza günlük olarak girdiğini biliyoruz, tıpkı kurşun ve diğer her şey gibi. Ancak bunu dolaylı olarak almanız başka bir şey, aksi takdirde önlenebilecek bir tedavi olarak yapmanız başka bir şey.
Kimya mühendisi değilim, sadece reaksiyon sırasında mevcut olan cıvanın çoğunlukla ayrılan katmanların oluşturduğu cürufta kaldığını tahmin ediyorum. Ve tekrarlanan yıkamanın amacı, diğer şeylerin yanı sıra, cıva kontaminasyonunun giderilmesini en üst düzeye çıkarmak olabilir. Ancak sanırım tamamen yok olacağının bir garantisi yok.
Beni yanlış anlamayın, size ders vermeye çalışmıyordum. Sadece konuyu merak eden forum üyelerini kastettim. Bu şekilde, çeşitli bakış açılarına dayanarak bir imaj oluşturabilirler.