Merhaba, hepinizi selamlıyorum. L-şarabı kullanarak izomerlerin ayrıştırılması ile ilgili deneyimimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Üç test yaptım. Her iki testte de serbest baz metanol ve tartarik asit oranını değiştirdiğimde 2 kez metanol kullandım. Her iki test de temelde aynı şekilde sonuçlandı, malzemeleri birleştirip karıştırdıktan sonra katı bir kütle çöktü ve 24 saat sonra süzdüm. Ürünün görünümüne ve genel olarak bölünmüş izomerlere gelince, belki de bir testte diğer teste göre biraz daha fazla ürün vardı. 30 ml serbest bazdan yaklaşık 9 gram d-meth elde ettim. Buharlaşma sırasında, kristaller ortaya çıkmaya başladığında, ilk başta iyi görünüyordu, orada burada küçük iğneler oluşuyordu, ancak kurudukça bir rasemata (çirkin amorf madde) daha çok benziyordu. Tamamen kuruduğunda, görünüm açısından, rasemat ile bu bölünmüş ürün arasındaki farkı söyleyemedim. Folyo üzerine konulup biraz ısıtıldığında, kristallerin çözündükten sonra rasemat ile yapıldığından biraz daha hızlı kristalleştiği açıktı. Bundan, bir miktar bölünmenin gerçekleştiği, ancak yeterli olmadığı sonucuna vardım. Filtreleme sırasında tartarat tozunu yıkamadığımı not ediyorum. Prosedürde yazmıyordu, bu yüzden yapmamayı tercih ettim. Şimdi, btcboss prosedürüne göre su yardımıyla yaptığım üçüncü teste geliyoruz. Tüm malzemeleri birleştirip kuvvetlice karıştırdıktan sonra, bir süre sonra bir tür kremaya benzeyen kalın, gerçekten kalın bir kütle elde ettim. Temelde Sjeik adlı kullanıcının benimkinden birkaç mesaj yukarıda eklediği fotoğraftaki gibi bir kıvamı vardı. Kabı kapattım ve 24 saat beklettim, sonra bu maddeyi filtreye koydum ve vakum filtresinin üzerine yaydım ve emişi açtım. Krem kıvamındaki bu maddeyi süzmek gerçekten zordu, ayrıca prosedürde filtredeki tartaratın yıkanmasıyla ilgili bir şey yazmıyordu, bu yüzden yapmadım. 60 ml serbest bazdan sadece 11 gram ürün elde ettim. Ancak gelen kristaller şeffaf ve güzeldi. Ne kadar hızlı katılaştıklarını görmek için onları kalay folyo üzerinde eritmeyi denedim ve psödoefedrin meth gibi gerçekten hızlıydı. Bu yüzden Split izomerin sadece 11 gramlık kütle trajedisi dışında başarılı olduğunu düşünüyorum. Sorun muhtemelen filtrasyon sırasında emme şişesindeki huninin iyi kapanmaması nedeniyle biraz sorun yaşamamdı ve filtrasyon sırasında tartrat tuzunu yıkamak da yardımcı olabilir, ancak lütfen tartratın sudaki çözünürlüğünü bozmamak ve böylece ürüne L izomerleri almamak için bunun için ne kadar su kullanabileceğimi bana bildirin. Teşekkür ederim