Bildiğim kadarıyla kredi kartıyla ödeme yapsanız bile bankanız, pazar yeri veya ödeme sağlayıcısı (bazı web sitelerinin ödemeyi işlemek için kullandığı 3. taraf web portalları, genellikle kredi kartı bilgilerinizi girdiğiniz ayrı bir sayfaya yönlendirilirsiniz) ödemenin devam etmesi için gerekli olmayan bu gönüllü ek bilgileri sağlamadığı sürece tam olarak ne sipariş ettiğinizi ve hangi satıcıdan sipariş ettiğinizi göremez. Ebay gibi pazar yerleri veya kural olarak Çin menşeli herhangi bir pazar yeri bunu sağlamaz. Eğer buradan sipariş verirseniz, ödeme önce pazar yerinin sahip olduğu bir hesaba gönderilir ve daha sonra satıcıya iletilir, yani kimyasallar gibi "şüpheli" bir şey sipariş ederseniz, bankanız aslında bir kimyasal sipariş ettiğinizi göremez, sadece Ebay'den bir şey sipariş ettiğinizi görebilir.
Ancak, paketleme satıcıya bağlıdır! Yasa dışı şeyler sipariş etmek, özellikle paket nakliye sırasında yetki alanlarını geçtiğinde (paket AB'den ABD'ye veya tam tersi şekilde gittiğinde) risklidir, bu durumda gümrük tarafından kontrol edilir. Etikette yasadışı bir kimyasalın adı yazıyorsa, buna el koyacaklardır. Aynı şey, bunu fark ettiklerinde veya paket içeriği tarandığında genel olarak şüpheli göründüğünde de geçerlidir. Yine de deneyimlerime göre kimyasal madde satıcıları şüphe çekmemek için paketleri başka bir şey olarak etiketlemekte oldukça başarılılar. Bunu yasal kimyasallarda bile yapıyorlar. Şüpheli satıcılardan ve pazar yerlerinden uzak durursanız sorun yaşamazsınız. Bu forumda sorabilirsiniz, genellikle oradan daha önce sipariş vermiş biri meşruiyeti doğrulayabilir. Ben kendi yetki alanım dışından asla kimyasal sipariş etmiyorum ve bu nedenle hiçbir sorun yaşamadım.
Bu kadar küçük bir şey için sizi eleştirmek istemem ama bahsettiğiniz kimyasallar "öncü" değildir. Öncül, nihai veya sondan bir önceki sentezde temel yapı taşı olan bir kimyasaldır (yasadışı bileşiklerin sentezinde doğrudan uygulanabilecek şekilde düzenlenmiş fonksiyonel gruplar ve atomlardan oluşan bileşim). Bir öncül genellikle yasadışı bir bileşik elde etmek için değiştirilir (genişletilir veya indirgenir). NaOH veya IPA gibi maddeler yalnızca öncülün reaksiyona girmesi için gerekli koşulları yaratan çözücülerdir. Prekürsörlerin aksine bunlar genellikle aynı ya da yakın bir sonuç sağlayan birbirlerinin yerine kullanılabilirler. Son derece geniş bir uygulama yelpazesine sahip olan bu tür çözücüler genellikle yasaldır ve tamamen şüphe uyandırmaz. Deneyimlerime dayanarak, sipariş ettiğiniz herhangi bir kimyasalın meşru kullanımı için her zaman bir açıklama hazırlamanızı tavsiye ederim. Daha sonra şüpheli olsanız bile, bunları meşru bir şekilde kullanmış gibi görünürseniz kovuşturmadan kaçınabilirsiniz.
Aramızda başka bir gizli kimyager gördüğüme sevindim. İyi yolculuklar. Sorularınızdan yola çıkarak bu yolculuğa yeni başladığınızı tahmin ediyorum, bu nedenle dostça bir tavsiye olarak işlerin berbat olmasını bekleyin. Tüm hatalardan veya sonuçlardan kaçınabileceğinizi düşünmeyin. Eğer gerçek dışı beklentileriniz yoksa dediğim gibi hayal kırıklığına uğramazsınız.