Sürecimin oranlarıyla ilgili sorular içeren bazı özel mesajlar aldım ve bunu genel gönderide açıklığa kavuşturmanın daha iyi olacağını düşünüyorum, böylece neden bu şekilde yaptığımı ve nasıl yaptığımı anlayacaksınız:
1- 100L'lik bir cam reaktörüm var ve karıştırıcının sıvıyı hareket ettirmek için ilk çaprazlaması yaklaşık 10L'dir, bu da reaktörümde 10L'den daha az karıştırılamayacağı anlamına gelir.
2- Sentez günü sadece 500gr NaBH4 vardı, bu da orijinal sentezden (1739gr Nabh4) 3,478 kat daha az ürün anlamına geliyor.
3- Orijinal sentez oranlarını 3,478'e bölerek hesaplarsanız, reaktörüm için ihtiyacım olan minimum 10L olmayacaktır, bu yüzden su ve IPA karışımı hariç tüm oranları 3,478 ile yapmaya karar verdim çünkü bu işlemi etkilemeyecek, sadece damıtma süresini etkileyecekti. Su-IPA karışımı (18L)/3,478=5,175L*2 kullandım.
4- Kısacası, reaktörümde karıştırabilmek için kullanmam gerekenin iki katını kullandığım su-IPA karışımı hariç, NaBH4 stoğum nedeniyle 3,478'i bölerek tam olarak orijinal oranları yaptım.
Bir sonraki partide, ağırlıkların, miktarların ve verimin tam olarak detaylandırdığım gibi olduğunu göstermek için resimlerle tam olarak bu işlemi tekrarlayacağım, bir sonraki partide verimin değişip değişmediğini kontrol etmek için tam olarak orijinal sentezi yapacağım, ancak pratik olarak değişmeyeceğinden eminim.
Teşekkürler.