Здравейте, за първи път публикувам дългогодишен читател на форумите тук и на много други групи по химия.
Първо, голямо уважение към Експертите тук за това, че помагате на общността на начинаещите химици, вие ми дадохте вяра и много повече надежда по пътя на моето обучение и след като придобия повече знания с органична химия, се надявам да мога да се отблагодаря по някакъв начин в близко бъдеще.
Както и да е, към същността на поста ми. Напоследък научавам много в clear-net от архивите на Rhodium и erowid и т.н., за да разширя обхвата и разбирането си за общите техники, използвани в химията като цяло, и наистина силно вярвам, че бавно придобивам добра представа за всички основи, така да се каже. Въпреки това, предполагам, че може да се каже, че съм се сблъскал със стена и имам нужда от съвет.
Първоначално надеждата ми беше да се науча да произвеждам фенил-2-пропанон (P2P), след което да пристъпя към производството на кристален метамфетамин, който съм използвал в миналото.
В момента обаче нямам подходящо оборудване
(скоро ще си купя комплект за дестилация, подходящ комплект стъклени съдове, магнитна бъркалка и ваккум и т.н.). Честно казано, изгубих вяра и станах твърде обезкуражен да направя някакъв приличен опит.
Намерих добър източник за получаване на нитроетан за един от синтезаторите, който обмислях сериозно чрез eBay, като течна форма на "Спасител за четки за нокти" заедно с други регеанти, но все още се колебаех в способността си без наличното в момента оборудване.
Така че междувременно, след това първоначално пропадане, се опитвам да запазя позитивното си отношение и просто попивам колкото се може повече информация за органичната химия.
Както и да е, след това се случи да се натъкна на този сайт, четейки за него на други форуми, и намерих това невероятно място, където съдържанието в много по-свеж и общността изглежда много по-образована от другите, които съм виждал, и тогава намерих тази конкретна тема, която привлече вниманието ми. Наистина ми харесва начинът, по който видеото е събрано, и сега съм преместил фокуса си върху производството на 4-MMC за крайния продукт на първия ми легален експеримент.
Скоро ще разполагам с цялото необходимо оборудване, за да го опитам наистина и се надявах, ако мога да поискам няколко неща, без да искам прекалено много в същото време.
Намерих достъп до всички съставки, с изключение на няколко очевидни, тъй като смятам, че те са доста строго контролирани като цяло, доколкото ми е известно.
Регентите, за които говоря, са 4-метилпропиофенон и метиламин хидрохлорид (40% воден разтвор).
Прочетох и двата линка, които съм приложил по-долу, относно производството от нулата. Чудех се обаче първо с метиламина, има ли начин да се намали мащаба на цялата рецепта, като същевременно се използва точно същият видео метод в темата там. Това наистина би ми помогнало, като направи първите ми опити по-достъпни като цяло. Или пък има ли по-малък метод тук, към който бихте могли да ме насочите и който също би бил чудесен =)
Метиламин хидрохлорид-синтез в голям мащаб
Що се отнася до размера на мащаба, предложеният по-долу метод, който намерих за 4-метилпропиофенон, е приложим за мен, но на този етап се надявах, че някой експерт тук би могъл евентуално (много моля) да направи задълбочено видео или да ме насочи в правилната посока за добър метод, който е малко по-приятелски настроен към химиците аматьори.
Синтез на 4-метилпропиофенон от толуен чрез фриделовата занаятчийска реакция в мащаб 1 кг
Благодаря за отделеното време, момчета и момичета, и се надявам в близко бъдеще да ви информирам за моите пътешествия и маршрути. Много съм отдаден на това да науча колкото се може повече и всяка помощ е много ценна. Моля, изпратете ми съобщение, ако се чувствате по-удобно да обсъждате нещата по този начин.
Наздраве,
Sitr1x.