В общи линии съм в същата ситуация като ОП, само че iv опитах кетонната катализа от триптофан до триптамин с помощта на циклохексанон.
Опитах го три пъти според литературата за родия и в два от случаите триптофанът дори не се разтвори, а просто стана тъмнокафяв (разтворителят) и кашичката (която предполагам е неконвертираният триптофан) беше жълта.
При втория опит си помислих, че ебавам това, и добавих много повече циклохексанон и той разтвори триптофана.
След това го смесих с DCM или метиленхлорид и сега трябва да купя малко сода за хляб или сода бикарбонат, за да го промия.
След това ще наблюдавам какво ще се случи - може да се наложи да го сложа във фризера, за да се разпадне триптаминът - ако наистина има такъв!
Що се отнася до жълтата каша, направих същото. Екстрахирам я с DCM и след това ще я промия - нещото, което ме отблъсква, е, че тя така и не престана да бъде на прах на дъното на колбата. Отделяше много мехурчета, но това се случва, когато се рефлуксира
бих казал - също така, като напълно начинаещ, това е доста трудна реакция.
iv също така опитах метода за преобразуване на мента или мента, но без успех.
Сега мисля да използвам циклохексанона за друга реакция с определено вещество, извлечено и направено от пипер. Бях изненадан колко лесно изглежда това.
Иска ми се някой просто да изписва правилно синтезите (освен ако не съм само аз).
Трябва да изуча малко повече TLC - имам силициевите плочки и малките стъклени епруветки за него.
Мисля, че YouTube е необходим, за да пречистя екстракта от черен пипер, който имам, до пиперин и след това до пиперидин.
оттам ЗНАМ, че циклохексанонът може да бъде изключително полезен за производството на ПХК.
Отново, не се стремя да увеличавам мащаба или да продавам - тези дни отдавна отминаха. Направих своя участък за продаване и сега оставам за себе си.
Смятам, че дори да мога да превърна един грам триптофан в триптамин - за мен си струва.
По принцип съм си дал една година, за да произвеждам ДМТ, ДЕТ, ДПТ, вместо просто да извличам кората на корена, ако успея да го измисля, мога да си направя достатъчно ДМТ за цял живот...