Страхотно видео! Току-що се сдобих с p2np и съм почти готов, трябва само да си набавя сярна киселина и малко Hg. Разговарям с доставчика за малко Hg и имам въпрос към вас , мога да получа живачен нитрат и хлорид, кое трябва да взема? Хлоридът е по-евтин от нитрата, така че предполагам, че ще е по-добър, но той ще издържи цял живот, така че наистина нямам нищо против да инвестирам в нещо по-добро (45 долара за хлорид и 70 долара за нитрат).
Също така, чистата сярна киселина не е достъпна за обществеността, където съм, мисля, че мога да си купя 60 % почистващи препарати, мислите ли, че мога да я сваря/дестилирам до добър процент или трябва да се постарая да купя 95 % препарати?
Също така, имам конична колба с плоско дъно от 5000 мл и 2000 мл, колко е максималното количество, което бих могъл да използвам?
Мога ли също така да използвам стъклен демиджон (21 л или 11,5 л) и ледена баня и да правя спокойно 100 г. или ще бъде трудно да се работи с него/няма да се справи с екзотермичната реакция?
Благодаря за отделеното време, щастлива Нова година!