Този препис е боклук.Първо, температурата с формамида е твърде ниска 140-150 звучи правилно, ако използвате амониев формат, но формамидът се нуждае от по-висока температура, ако си спомням правилно, и второ, N-формиламфетаминът е твърда маса, а не течност, и защо ще се опитвате да го извлечете от реакционната смес напълно безполезна стъпка, която само вреди на добивите ви трето, хидролизата ви е погрешна, използвате 11 литра Hcl, което е безумно, дори ако имахте 11 килограма N-формиламфетамин, количеството щеше да е близо 2,5 литра Hcl, а не 11 литра, а 1:1 по моларна маса, а не по обем.Защо толкова усложнявате всичко Leuckart е проста рефлуксна хидролиза и след това базификация и след това парна дестилация - всичко това в един и същи съд, така че не са необходими никакви екстракции или разтворители Силно се съмнявам, че някога сте правили тази реакция, а ако сте я правили, добивът ви е близък до нулата, ако я правите, както казвате.Добре, весела Коледа на всички, отивам да спя, пиян съм като дявол
↑View previous replies…
- Reaction score
- 18
Ако пуснете лейкард при 140 150 с амонячен формат, той така или иначе ще се разпадне само на формамид
↑View previous replies…
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 88
Напълно съм съгласен. Някои руски химици правят Льокарт с амониев формат дори при ниска температура
като 120 С. Аз правя моите 140-150 С с амониев формат. С формамид температурата е около 155-165 С. Дори ако форматът спира до формамид, при тези два реактива има различна температура и механизъм.
като 120 С. Аз правя моите 140-150 С с амониев формат. С формамид температурата е около 155-165 С. Дори ако форматът спира до формамид, при тези два реактива има различна температура и механизъм.
- Reaction score
- 510
- Deals
- 5
n-формиламфетаминът е леко жълта мазна течност
↑View previous replies…
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 88
Имам информация, която ми казва същото, че N-формиламфетаминът е светложълто масло.
Не знам защо моят Льокарт се провали с 4-5 опита. А моят формил-амин е тъмнокафяв,
почти черно масло с малки частици вътре, дори ако го промивам с чиста вода. Дали изгарям реакционната си маса или нещо подобно? Загрявам моя прозрачен жълт P2P с амониев формат първо до 100 С (1-2 часа), като в кондензатора има хладка вода, за да се изхвърли водата от реакционната смес. След това постепенно повишавам температурата до 140-160 С (16 часа) с много студена вода в кондензатора. Може ли някой да ми каже какво не е наред тук. Използвам 5 моларни еквивалента на формата. Сега направих шестия си опит също с моя собствен P2P, който за първи път беше преработен до много чисто жълто масло. Сега направих хидролизата със смес от KOH/етанол/воден разтвор (2 часа). Сега получих добро количество плаващо масло, което екстрахирах в ксилол (3 пъти). Промих го много пъти с чиста вода. Сега го имам в ксилол. Ако нещо не е наред и с това, то е, че формилното ми производно отново беше почти черно? Да го изгоря ли или... какво?
Ако някой може да ми помогне, ще съм много щастлива и благодарна за това! Мир!
Не знам защо моят Льокарт се провали с 4-5 опита. А моят формил-амин е тъмнокафяв,
почти черно масло с малки частици вътре, дори ако го промивам с чиста вода. Дали изгарям реакционната си маса или нещо подобно? Загрявам моя прозрачен жълт P2P с амониев формат първо до 100 С (1-2 часа), като в кондензатора има хладка вода, за да се изхвърли водата от реакционната смес. След това постепенно повишавам температурата до 140-160 С (16 часа) с много студена вода в кондензатора. Може ли някой да ми каже какво не е наред тук. Използвам 5 моларни еквивалента на формата. Сега направих шестия си опит също с моя собствен P2P, който за първи път беше преработен до много чисто жълто масло. Сега направих хидролизата със смес от KOH/етанол/воден разтвор (2 часа). Сега получих добро количество плаващо масло, което екстрахирах в ксилол (3 пъти). Промих го много пъти с чиста вода. Сега го имам в ксилол. Ако нещо не е наред и с това, то е, че формилното ми производно отново беше почти черно? Да го изгоря ли или... какво?
Ако някой може да ми помогне, ще съм много щастлива и благодарна за това! Мир!
Last edited:
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 88
Знам, че трябва да се сдобия с помпа към моя апарат, за да правя вакуумни дестилации. Трябва да попитам, нормалните обикновени дестилации работят ли с А-ойл? Ако парната дестилация ще работи, както казват мнозина, ще работи ли като сложа маслото си с излишната вода и го загрея до 100 С?