Синтез на мефедрон (4-MMC) от халокетон в етилацетат. 1-10 kg Скала.

DavidNichols

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
23
Етиловият ацетат (ЕА) се хидролизира от метиламин и се получават етанол и метилацетамид. Възможно е също така окисление на 4-ммс фребаза в ацетат.
https://www.journal.csj.jp/doi/10.1246/bcsj.39.1837
Защо да извършвате дестилация на евтиния EA, застрашавайки ценната си фрибаза, ако можете да използвате лесен за приготвяне HCL в EA и да дестилирате след това?

PharmacopeiaLabs

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
16
HCL в етилов ацетат също ще започне киселинно катализирана хидролиза на ЕА, ето защо, доколкото разбирам, е задължително да се дестилира целият ЕА и да се замени с ацетон преди подкиселяването.

Chemix-Express

Don't buy from me
Resident
Reaction score
24
Като имам чиста база 4MMC в толуол, мога ли да добавя равен обем етилов ацетат и да обезсоля със солна киселина до PH 5,5 без проблем?

Наскоро започнах да правя това, тъй като имам етилов ацетат много по-евтино от ацетона.

Ще се отрази ли това отрицателно на добива или качеството на продукта?

DavidNichols

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
23
Да, EA е идеален разтворител за свързване на вода, ако не можете да получите IPA-HCL или EA-HCL. Загубите от 4MMC-HCL, разтворен в безводен EA, са незначителни.

Chemix-Express

Don't buy from me
Resident
Reaction score
24
Той е наясно с това. Всички препоръчват DCM. За съжаление там, при 40 градуса С и реакция от 2 ч, е необходимо да се използва охладител за рефлукс, което при моите обеми и работно пространство не е опция.

View previous replies…

DavidNichols

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
23
40 градуса не са възможни без разширено количество вода в реакцията на аминиране. В най-добрия случай 38-39. Също така 2 часа са глупост. В крайна сметка ще получите голямо количество пиразини, 4-МЕК (в случай на прекомерно количество метиламин) и евентуално изо-мефедрон (все още не е потвърдено чрез експерименти).

View previous replies…

w2x3f5

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
178
при стайна температура реакцията протича в продължение на два часа при разбъркване. проверихте ли на тсл? и защо 4-mec (n-етилкатинон)?

w2x3f5

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
178
дел

Last edited:

DavidNichols

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
23
Правилна и валидна корекция. Допусната е грешка, имах предвид N,N-диметилметакатинон. Всеки първичен амин се превръща във вторичен, ако има достатъчно време, енергия и източник. Редукционното аминиране има подобен проблем. Проверете замърсяването с MDDM при нелегалния синтез на MDMA. Причините за това са прегряване и неправилно време за реакция.

DavidNichols

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
23
Образуване на добавка към 4-МЕК при удължено време на реакцията при рефлукс в алкална среда:

Attachments

• a1HfRx85Ei.pdf
    162.9 KB · Views: 1,222

w2x3f5

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
178
Отново грешка, има примес на диметиламин в метиламин (стандарт), заради това. Този примес на диметиламин винаги присъства в метиламина.

w2x3f5

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
178
В документа не видях нищо друго освен реакцията на амин с формалдехид (която в нашия случай не съществува и няма какво да се възстановява дори при реакцията). Документът няма нищо общо с примесването на диметилкатинона или аз не съм го видял, тогава, ако не ви е трудно, напишете къде да търсим документа.

UWe9o12jkied91d

Don't buy from me
Resident
Reaction score
510
Deals
5
Имате ли представа дали натриев хипохлорид + сол на алкален метал на бром ще работят за бромирането тук? @William Dampier @G.Patton?

View previous replies…

w2x3f5

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
178
В хипохлорита има примес на натриев хидроксид и той е доста съществен, хипохлоритът не е много стабилен и се разлага бързо при съхранение, особено на концентрирани разтвори.
още по-добре NaBr+NaBrO3+H2SO4

DavidNichols

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
23
Да, всеки хипохлорит + бромид + силна киселина (Cl или SO4). Всеки хлорат е също ще работи, но с по-малко хлорен газ.

w2x3f5

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
178
Хипохлоритът се стабилизира с алкали и има значително количество от него, освен това ще трябва да се титрува, тъй като хипохлоритът се разрушава сравнително бързо при съхранение. Първото нещо, което ще свърже алкалите, е бромоводородът и едва след това сярна киселина, както ми се струва. Взели са много неудобен окислител.

madmoney69

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
159
Това ли е най-практичният синтез на мефедрон, когато се прави в мащаб от 100 кг?

WillD

Expert
Reaction score
1,054
Unless you use some correction and modifications to the method. Such as anhydrous methylamine and additional distillation. Also, you can use NMP synthesis for scaling, but that's more expensive.

PharmacopeiaLabs

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
16
Защо изхвърляме метиламиновата вода 20 минути след добавянето ѝ?

Dr. MMX

Professional
Manufacturer Seller
Language
🇺🇸
Reaction score
85
Deals
11
bevcasue няма какво да се прави не искате консервен продукт право :)

PharmacopeiaLabs

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
16
Не знаех, че реакцията приключва за 20-30 мин. при използване на EA, няма да го изтривам, в случай че някой друг има същия въпрос в бъдеще (y)