- Solutions
- 1
- Reaction score
- 661
- Deals
- 8
Здравейте,
След много тестове с използване на Methylamine HCL въз основа на този метод ще споделя най-добрия начин, който открих за получаване на Methamphetamine freebase в голям мащаб:
- Напълнете реактора с 14 л метанол
- При разбъркване се разтваря Methylamine HCL
- Поставете температурата на реактора на 0С (не температурата на сместа) и добавете NaOH, температурата ще се увеличи
- След като температурата се върне на 20С, добавете P2P, температурата ще се повиши, разбърквайте в продължение на 45 минути - 1 час
- Добавете 252 g безводен натриев сулфат
- Когато температурата на сместа достигне 8С, започнете да добавяте на порции NaBH4, като не превишавате 20С
- След като добавите всички количества NaBH4, оставете сместа да се разбърква при температура под 20С в продължение на около 2 часа, докато сместа спре да бълбука
- Добавете водата и продължете да разбърквате в продължение на 5 мин.
- Добавя се DCM и се разбърква в продължение на 10 мин.
- Преустановете разбъркването и оставете слоевете да се отделят
- Запазете долния слой и изхвърлете горния (не е изгодно да се извлича тази водна фаза)
- Добавете 200 g безводен натриев сулфат към запазения слой и го разбъркайте
- Филтрирайте с фуния на Бюхнер
- Изпарявайте DCM
- Получава се чиста и миризлива свободна метамфетаминова база
;-)
След много тестове с използване на Methylamine HCL въз основа на този метод ще споделя най-добрия начин, който открих за получаване на Methamphetamine freebase в голям мащаб:
- 966 gr P2P
- 14 литра метанол
- 1183 gr Methylamine HCL
- 638 gr NaOH
- 452 gr Безводен натриев сулфат
- 105 gr NaBH4
- 35 л дестилирана вода
- 7 литра DCM
- Напълнете реактора с 14 л метанол
- При разбъркване се разтваря Methylamine HCL
- Поставете температурата на реактора на 0С (не температурата на сместа) и добавете NaOH, температурата ще се увеличи
- След като температурата се върне на 20С, добавете P2P, температурата ще се повиши, разбърквайте в продължение на 45 минути - 1 час
- Добавете 252 g безводен натриев сулфат
- Когато температурата на сместа достигне 8С, започнете да добавяте на порции NaBH4, като не превишавате 20С
- След като добавите всички количества NaBH4, оставете сместа да се разбърква при температура под 20С в продължение на около 2 часа, докато сместа спре да бълбука
- Добавете водата и продължете да разбърквате в продължение на 5 мин.
- Добавя се DCM и се разбърква в продължение на 10 мин.
- Преустановете разбъркването и оставете слоевете да се отделят
- Запазете долния слой и изхвърлете горния (не е изгодно да се извлича тази водна фаза)
- Добавете 200 g безводен натриев сулфат към запазения слой и го разбъркайте
- Филтрирайте с фуния на Бюхнер
- Изпарявайте DCM
- Получава се чиста и миризлива свободна метамфетаминова база
;-)
↑View previous replies…
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 76
Първо, поздравления за успешното ви водно редукционно аминиране с помощта на NaBH4. Съобщеният от вас добив от 88% е забележителен, тъй като се доближава до добивите по безводен път. Тук са възможни добиви, при които теглото на получената свободна база надвишава теглото на входящия P2P. (> 90,1 % mol/mol).
Позволете ми да задам няколко въпроса:
Позволете ми да задам няколко въпроса:
I) огромното количество разтворител, което използвате (14 л метанол), ли е резултат от вашите експерименти, ако да, докъде се простират добивите при използване на по-малко разтворител?
II) След извличането на основата и отделянето на органичния слой добавяте 200 g Na2SO4, за да отстраните водата. Струва ми се, че 200 г са прекалено много. Разделянето на слоевете в делителна фуния е доста ефикасно, така че защо е това голямо количество сушилен агент?
Благодаря ви!
↑View previous replies…
- Reaction score
- 510
- Deals
- 5
Разделителната фуния няма да извади водата, задържана от органичния слой, известен още като емулсия.
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 76
Аз също не съм го твърдял. Какъв е източникът на водата, точно водното образуване на метиламиновата основа и съответно образуването на имина. Това е то. За така наречената от вас "арестувана" вода никога няма да ви е необходимо толкова голямо количество. И накрая, да се опитвате да извлечете продукт/основа от емулсия така или иначе не е добра идея.
- Solutions
- 1
- Reaction score
- 661
- Deals
- 8
"И накрая, да се опитвате да извлечете продукт/основа от емулсия така или иначе не е добра идея"
Какво имате предвид с това?Защо не?
Какво имате предвид с това?Защо не?
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 76
Вероятно съм бил подведен. Исках да кажа, че ŕе залепваш, когато се получава емулсия. Обикновено имах тези проблеми, когато извличах дадено съединение от воден разтвор с DCM/Етилацетат и съединението има подобна или по-ниска плътност от водата. Както и да е, връщам се към първоначалния си въпрос:
Направих малка тестова партида за приготвяне на P2P от BMK глицидидат (натриева сол). Комбинираните органични екстракти имаха обем от около 300 ml. За да се отстрани водата, бяха необходими 5,8 g MgSO4. В сравнение с вашия обем това се равнява на 135 g.
Както и да е, вие дори не извличате водната фаза (предполагам, че това е причината за 7 л за очакваните 950 г свободна основа), но въпреки това използвате толкова много сушилен агент. Разбира се, това е вашият начин да го направите, но аз не го разбирам. Всеки грам сушилен агент вреди на добива в малка степен.
Направих малка тестова партида за приготвяне на P2P от BMK глицидидат (натриева сол). Комбинираните органични екстракти имаха обем от около 300 ml. За да се отстрани водата, бяха необходими 5,8 g MgSO4. В сравнение с вашия обем това се равнява на 135 g.
Както и да е, вие дори не извличате водната фаза (предполагам, че това е причината за 7 л за очакваните 950 г свободна основа), но въпреки това използвате толкова много сушилен агент. Разбира се, това е вашият начин да го направите, но аз не го разбирам. Всеки грам сушилен агент вреди на добива в малка степен.
- Solutions
- 1
- Reaction score
- 661
- Deals
- 8
Не извличам водната фаза? Разбира се, че извличам, но едновременно с органичния слой, за сушилния агент използвам необходимото количество, за да изсуша останалата вода.
Не съм съгласен, че сушилните агенти вредят на добива, в сушилния агент може да остане известно количество масло (ще го видите в цвета на сушилния прах), когато това се случи, можете да измиете агента с разтворител и да изпарите този разтворител.
Някои хора смятат, че това вреди на добива, защото имат повече продукт, преди да го използват, а това свръхпроизводство е просто вода.
Благодаря.
Не съм съгласен, че сушилните агенти вредят на добива, в сушилния агент може да остане известно количество масло (ще го видите в цвета на сушилния прах), когато това се случи, можете да измиете агента с разтворител и да изпарите този разтворител.
Някои хора смятат, че това вреди на добива, защото имат повече продукт, преди да го използват, а това свръхпроизводство е просто вода.
Благодаря.
- Reaction score
- 45
исках да уточня с някое предишно съобщение, този метод работи с MDP2P -> MDMA само със замяна на P2P с MDP2P?
- Solutions
- 1
- Reaction score
- 661
- Deals
- 8
- Reaction score
- 45