- Reaction score
- 32
Добре, стъпка 3 - добавих разтвор на NaOH, загрят до 50с и поставен в маг Stir След 6 часа в моя rbf имаше гъста, почти твърда кремообразна каша. Добавих DCM и се появиха два слоя. Отначало бях много щастлив!!! Тъй като гъстият кремообразен слой седеше на дъното, а аз мислех, че по-ясният слой е екстрахираното от DCM благо е отгоре. Не, не, неһттр://..... Млечният дебел слой беше DCM. Знам със сигурност, че когато премахна DCM, няма да имам жълто прозрачно масло, известно още като p2p.
@HEISENBERG
Екипът ви прегледа ли този процес, преди да го публикува. Изглежда, че експертите са замълчали по отношение на тази процедура. Би било хубаво да получите някаква подкрепа за метода, който вашият екип е публикувал.
Добре, така че ще опитам да дестилирам кремообразната каша и ще видя какво ще излезе.
@HEISENBERG
Екипът ви прегледа ли този процес, преди да го публикува. Изглежда, че експертите са замълчали по отношение на тази процедура. Би било хубаво да получите някаква подкрепа за метода, който вашият екип е публикувал.
Добре, така че ще опитам да дестилирам кремообразната каша и ще видя какво ще излезе.
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 88
Просто използвайте собствения си метод, тоест: Загрейте МЕК и бенз със солна киселина: 90-110 С, 3-5 часа.
След това сложете 10% разтвор на KOH и веднага се появяват кристали. Отървете се от водата. Сложете ги във фризера. Отстранете маслото. Чисти, бели кристали. ...добре дошли!
След това сложете 10% разтвор на KOH и веднага се появяват кристали. Отървете се от водата. Сложете ги във фризера. Отстранете маслото. Чисти, бели кристали. ...добре дошли!
↑View previous replies…
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 0
Вече разполагам с разтвор на MPB и бих искал да получа кристали без дестилация. Кондензацията на адола е извършена чрез газообразуване с киселина. Смятате ли, че ако в разтвора на Бенц + МЕК се въведе киселина чрез обгазяване и се нагрее до 90-110°С за 3-5 часа и се промие с hcl, преди да се добави 10% KoH, има ли възможност кристалите да се утаят веднага? Важно ли е разтворът да се замрази, за да се получат кристали, и какви са вашите измервания на реактивите.