Ahoj, poprvé píšu dlouholetý čtenář zdejších fór a mnoha dalších chemických skupin.
Za prvé, velký respekt k odborníkům zde za pomoc komunitě začínajících chemiků, dali jste mi víru a mnohem více naděje na mé cestě učení, a jakmile jsem získal více znalostí s organickou chemií, doufám, že budu moci nějakým způsobem vrátit v blízké budoucnosti ..
Každopádně k pointě mého příspěvku. V poslední době jsem se hodně učil na clear-netu z archivů Rhodia a erowidu atd. abych rozšířil svůj rozsah a pochopení běžných technik používaných v chemii obecně a pevně věřím, že pomalu získávám dobré znalosti všech základů, abych tak řekl. Dalo by se však říci, že jsem narazil na zeď a potřebuji radu.
Původně jsem doufal, že se naučím vyrábět fenyl-2-propanon (P2P), a pak budu pokračovat ve výrobě Crystal Methu, který jsem v minulosti používal.
Nicméně bez patřičného vybavení v současné době
(Bude brzy koupit destilační soupravu, správné sklo kit, magnetické míchadlo a Vaccum atd..). Upřímně jsem ztratil víru a příliš mě to odradilo od jakéhokoli slušného pokusu.
Našel jsem dobrý zdroj pro získání nitroetanu pro jeden ze syntezátorů, o kterém jsem vážně uvažoval, přes eBay, jako tekutou formu "Nail Brush Saver" spolu s dalšími regeanty, ale stále jsem váhal ve své schopnosti bez vybavení, které mám v současné době po ruce.
Takže po tomto počátečním pádu jsem se snažil zůstat pozitivní a nasávat co nejvíce informací o organické chemii..
Každopádně jsem pak náhodou narazil na tuto stránku, když jsem o ní četl na jiných fórech a našel toto úžasné místo, kde je obsah mnohem čerstvější a komunita se zdá být mnohem vzdělanější než ostatní, které jsem viděl, a pak jsem našel toto konkrétní vlákno, které mě zaujalo. Opravdu se mi líbí způsob, jakým bylo video sestaveno, a nyní jsem se zaměřil na výrobu 4-MMC pro konečný produkt mého prvního legálního experimentu.
Brzy budu mít veškeré potřebné vybavení, abych to mohl skutečně zkusit, a doufal jsem, jestli bych mohl požádat o pár věcí, aniž bych zároveň žádal příliš mnoho.
Našel jsem přístup ke všem ingrediencím kromě několika zřejmých, protože se domnívám, že jsou obecně poměrně přísně kontrolovány, pokud je mi známo.
Regeanty, o kterých mluvím, jsou 4-methylpropiofenon a methylamin hydrochlorid (40% vodný roztok).
Přečetl jsem si oba odkazy, které přikládám níže, pokud jde o výrobu od nuly. Nicméně mě zajímalo, nejprve s Methylaminem, zda existuje způsob, jak celý recept zmenšit a přitom použít přesně tu samou metodu z videa, které je tam ve vlákně. Opravdu by mi to pomohlo tím, že by mé první pokusy byly jako celek dostupnější. Nebo je zde nějaká metoda v menším měřítku, na kterou byste mě mohli odkázat, která by byla také skvělá =)
Methylamine Hydrochloride-synthesis-large-scale (syntéza methylamin hydrochloridu ve velkém měřítku)
Co se týče velikosti měřítka, níže navržená metoda, kterou jsem našel pro 4-methylpropiofenon, je pro mě použitelná, nicméně v této fázi jsem doufal, že by zde nějaký odborník mohl případně (pěkně prosím) udělat podrobné video nebo mě nasměrovat správným směrem k dobré metodě, která je trochu více "amatérský chemik" lol?
Syntéza-4-methylpropiofenonu z toluenu podle Friedelovy řemeslné reakce v měřítku 1 kg.
Díky za váš čas, kluci a holky, a doufám, že vás všechny budu v blízké budoucnosti informovat o svých cestách a stezkách. Jsem velmi odhodlaný naučit se co nejvíce a každou pomoc velmi ocením. Prosím, napište mi PM, pokud je vám příjemnější diskutovat tímto způsobem.
Na zdraví,
Sitr1x.