- Reaction score
- 14
Ahoj všichni u krásné duše bbgate
Mám nějaké informace spolu s otázkami týkajícími se syntézy MDMB-4en-PINACA // Methyl 3,3-dimethyl-2-(1-(pent-4-en-1-yl)-1H-indazol-3-carboxamido)butanoate // C20H27N3O3 // Cas no. 2504100-70-1 (také hovorově a nesprávně známý jako 5cl-adb-a nebo jednoduše "5CL").
Zápis pro syntézu, kterou sleduji, ponechám na konci tohoto příspěvku. Mám také upravené váhy pro 50g, 100g a 500g, které mi můžete v případě zájmu poslat PM.
Na okraj: ADB-BUTINACA jsme úspěšně syntetizovali již mnohokrát podle téměř identického postupu, pouze jsme nahradili 5-brom-1-penten 1-bromobutanem a jinou hlavní složkou, jejíž identitou si nejsem zcela jist.
S krystalizací ADBB nebyly absolutně žádné problémy, stačilo obsah reakce vylít do ledové vody. Z řečí, které jsme slyšeli o potížích ostatních, se obáváme, že by to mohl být spíše problém při syntéze MDMB-4en-PINACA.
Obecné informace mohou, ale nemusí být správné:
Informace o mechanismu:
Moje otázky:
Před mými otázkami ohledně různých reakčních podmínek a množství činidel bych byl velmi vděčný za jakékoliv opravy nebo pokyny týkající se mého pochopení výše ^ od kohokoliv, kdo má ponětí, o čem mluví (na rozdíl ode mě, lol).
Složky:
Hlavní složkou je s největší pravděpodobností MDMB-INACA nebo N-methyl-1H-indazol-3-karboxamid
Pozor: DMF i 5-bromo-1-penten rozpouštějí mnoho plastů - takže se držte dál od plastů.
①. Hlavní složka, 1 kg (3,456mol)
②. DMF, 2,5 litru
③. Uhličitan draselný, 720g (5,2mol)
④. 5-Bromo-1-penten, 515 g nebo 410 ml (3,455 mol)
Kroky:
Do reakční baňky přidejte ①②③, zapněte míchání a zahřejte na 60-70 °C.
Pomalu přidávejte ④ v průběhu 1 hodiny, reagujte další 2-3 hodiny, poté vypněte míchání a ochlaďte na pokojovou teplotu.
Jak získat hotový produkt:
Pokud vám nakonec vznikne olejovitý finální produkt, můžeme vám v případě potřeby pomoci s jeho výrobou z krystalů, ale olej bude stejně dobře fungovat i pro c-liquidy / výrobu sprejů nebo namáčecího roztoku na papír. Druhá níže uvedená metoda extrakce je pokročilejší, ale zanechá vám krystaly koření nejvyšší čistoty.
Druhá metoda extrakce (extrakce rozpouštědlem, vakuová destilace, rekrystalizace):
Použitím této druhé metody získáte produkt zbavený většiny nečistot. Nečistoty, které zůstaly při první extrakční metodě, jsou většinou jen malé množství 2-substituovaných nečistot a ty neovlivní celkovou kvalitu nebo toxicitu produktu.
Jediná literatura, ve které se mi podařilo najít něco podstatného o syntéze této sloučeniny, je následující článek: https: //sci-hub.ru/https://doi.org/10.1002/dta.3037 ||
"Předmětem 1-(pent-4-en-1-yl)-1H-indazol-3-karboxylové kyseliny (43, 230 mg,1,00 mmol, 1,00 ekv.) a methyl (S)-2-amino-3,3-dimethylbutanoát hydrochloridu (200 mg, 1.10 mmol, 1,10 ekviv.) podle obecného postupu A poskytl po přečištění metodou bleskové chromatografie (hexan:EtOAc 95:5 až 85:15) látku 12 ve formě bezbarvé nízkotavitelné pevné látky (246 mg, 57 %). Rf 0,49 (hexan:EtOAc 80:20);
Kde obecný postup A je následující: K roztoku příslušné karboxylové kyseliny (0,50 mmol, 1,00 ekv.) v DMF (2 ml) byl přidán příslušný amin nebo odpovídající hydrochloridová sůl (0,55 mmol, 1,10 ekv.), HOBtH2O
(84,2 mg, 0,55 mmol, 1,10 ekv.), EDCHCl (144 mg, 0,75 mmol, 1,50 ekv.) a triethylamin (0,28 ml, 2,00 mmol, 4,00 ekv.). Na adrese
Vzniklá suspenze byla míchána při pokojové teplotě po dobu 24 h, poté byly přidány H2O (18 ml) a EtOAc (20 ml) a vrstvy byly odděleny. Vodná fáze byla extrahována EtOAc (3 × 30 ml) a spojené organické látky byly promyty H2O (3 × 30 ml) a solankou (30 ml), vysušeny (MgSO4), zfiltrovány a rozpouštědlo odpařeno za sníženého tlaku. Surové produkty byly přečištěny metodou bleskové chromatografie."
Omlouvám se za tak dlouhý příspěvek, chtěl jsem být vyčerpávající se všemi informacemi, které jsem poskytl, a s otázkami, které mám. Doufám, že kdokoli, koho to zajímá, neměl problém to prolistovat! Pokud ano, dejte mi vědět a já provedu nějaké úpravy
.Později vytvořím několik příspěvků o tom, jak vyrábět céčkové kapaliny, spreje, namáčecí roztoky a jak vyrábět silné a čisté papíry, které se dostanou do zařízení. Mám obsáhlé informace o tom, jak můžete posílat knihy z amazonu, barnes & noble, místních knihkupectví atd. Pokud chcete tyto informace hned, napište mi na session messenger - ID: 057752929f128c5fc14fc80a527f7696a9b2b6f53cdcc933fad65a1746bbb0186a
Pamatujte si všichni... TEN, KDO OVLÁDÁ KOŘENÍ, OVLÁDÁ VESMÍR!
Mám nějaké informace spolu s otázkami týkajícími se syntézy MDMB-4en-PINACA // Methyl 3,3-dimethyl-2-(1-(pent-4-en-1-yl)-1H-indazol-3-carboxamido)butanoate // C20H27N3O3 // Cas no. 2504100-70-1 (také hovorově a nesprávně známý jako 5cl-adb-a nebo jednoduše "5CL").
Zápis pro syntézu, kterou sleduji, ponechám na konci tohoto příspěvku. Mám také upravené váhy pro 50g, 100g a 500g, které mi můžete v případě zájmu poslat PM.
Na okraj: ADB-BUTINACA jsme úspěšně syntetizovali již mnohokrát podle téměř identického postupu, pouze jsme nahradili 5-brom-1-penten 1-bromobutanem a jinou hlavní složkou, jejíž identitou si nejsem zcela jist.
S krystalizací ADBB nebyly absolutně žádné problémy, stačilo obsah reakce vylít do ledové vody. Z řečí, které jsme slyšeli o potížích ostatních, se obáváme, že by to mohl být spíše problém při syntéze MDMB-4en-PINACA.
Obecné informace mohou, ale nemusí být správné:
- 1-alkylový řetězec se přidává k MDMB-INACA nukleofilní substitucí.
- MDMB-INACA (působí jako substrát, nukleofil, který nahradí atom bromu) reaguje s 5-bromo-1-pentenem (působí jako elektrofil) v přítomnosti uhličitanu draselného (působí v této reakci jako báze, poskytuje hydroxidové ionty (OH-) nezbytné pro substituci).
- Tato reakce probíhá v polárním aprotickém rozpouštědle, N,N-dimethylformamidu (DMF).
- 5-brom-1-penten: tato sloučenina slouží jako elektrofil - atom uhlíku vázaný na brom je elektronově deficitní a hledá k reakci činidla bohatá na elektrony.
- Nukleofilní útok OH- na karbokační meziprodukt vede k substituci bromu v MDMB-INACA.
- Konečný produkt vzniká náhradou bromu pent-4-en-1-ylovou skupinou z 5-bromo-1-pentenu.
Informace o mechanismu:
- Celkový mechanismus je nukleofilní substituční proces (SN1), níže jsem uvedl kroky, kterými by se podle mého názoru měl řídit:
- Vznik karbokationu: 5-bromo-1-penten prochází heterolytickým štěpením vazby C-Br za vzniku karbokačního meziproduktu.
- Nukleofilní útok: MDMB-INACA (nukleofil) útočí na elektrofilní uhlík karbokacionu - brom je nahrazen pent-4-en-1-ylovou skupinou z 5-bromo-1-pentenu.
Moje otázky:
Před mými otázkami ohledně různých reakčních podmínek a množství činidel bych byl velmi vděčný za jakékoliv opravy nebo pokyny týkající se mého pochopení výše ^ od kohokoliv, kdo má ponětí, o čem mluví (na rozdíl ode mě, lol).
- Vidím různé reakční teploty, od 60-80 °C, spolu s různými reakčními časy, od 2-5 hodin celkového míchání při těchto teplotách.
- Ví někdo, jaké jsou ideální podmínky pro tuto reakci?
- Uhličitan draselný je v DMF velmi nerozpustný, alespoň při pokojové teplotě (lit říká, že rozpustnost je 7,5 g K2CO3 na 1000 ml DMF při 25 °C), ale také jsem si při provádění mnoha syntéz ADB-BUTINACA všiml, že velká část k2co3 zůstává v průběhu reakce nerozpuštěná i při 80-90 °C.
- Zdá se, že syntézy adbb fungují dobře i bez úplného rozpuštění K2CO3.
- Jen jsem si myslel, že by se výtěžnost mohla zlepšit, kdyby byl K2CO3 v roztoku zcela rozpuštěn, ale možná to není nutné.
- Nevadilo by rozpuštění k2co3 pouze v případě, že by působil pouze jako scavenger, což, pokud se nemýlím, není primární funkce k2co3 v této reakci?
- Vidím různá množství rozpouštědla (2-3 l DMF), množství 5-bromu (465 g-515 g) a množství k2co3 (700 g-856 g).
- použití ekvimolárního množství MDMB-INACA a 5-bromo-1-pentenu by mělo znamenat použití asi 515g 5-bromu na kg MDMB-INACA (cca 3,5mol) - mám použít molární přebytek 5-bromu, přebytek MDMB-INACA, nebo je ekvimolární v pořádku?
- Měl bych se přiklonit spíše ke 2 nebo 3 litrům DMF?
- ovlivní reakci velký přebytek k2co3? 700 g je již značný molární přebytek (cca 5,2 mol), vím, že přebytek zvýší rychlost reakce tím, že poskytne více hydroxidových iontů, ale co možnost konkurenčních eliminačních reakcí nebo změna regioselektivity reakce?
- Nepokazí voda reakci? Je použití bezvodého k2co3 / DMF velmi důležité?
- Viděl jsem, že někteří mají problémy s krystalizací konečného produktu a jsou schopni získat olejovité zbytky pouze při použití ledové vody pro závěrečný krok krystalizace přímo z reakční směsi (metoda 1, viz můj zápis níže), na rozdíl od dvojí extrakce DCM, koncentrace do sucha ve vakuu a rekrystalizace z bezvodého ethanolu (metoda 2) - podařilo se někomu z vás získat pevný produkt z první metody? (postupy jsou popsány v mém zápise níže)
- Vím, že mnoho čínských laboratoří přestalo vyrábět hlavní složku MDMB-INACA, ačkoli prodejce, se kterým spolupracuji, ji zřejmě nabízí, ačkoli pro ni nechce uvést žádný název IUPAC ani číslo Cas. Je pravděpodobné, že mi ve skutečnosti prodávají úplně jiný prekurzor než MDMB-INACA, který přesto funguje na výrobu noidu tímto postupem?
- A konečně, moje poslední otázka se týká komentáře v následujícím vlákně: https: //bbgate.com/threads/5cl-synthesis-kits-china.1247/.
- uživatel /u/BackstagePanther uvádí následující: "Máte pravdu, že reakcí s 5-bromo-1-pentenem vzniká 5cl, který nelze vykrystalizovat, a já jsem uvedl, že jsem stejný prekurzor zreagoval s 1-bromo-5-fluoropentanem a získal jsem silnější produkt, a předpokládám, že se jedná o 1971007-89-2, S- izomer (případně racemickou směs)"
- Moje otázka zní, zda by se nahrazením 5-bromo-1-pentenu 1-bromo-5-fluoropentanem nezískal 5F-MDMB-PICA? (to mi řekl čínský prodejce)
Zápis postupu syntézy
Složky:
Hlavní složkou je s největší pravděpodobností MDMB-INACA nebo N-methyl-1H-indazol-3-karboxamid
Pozor: DMF i 5-bromo-1-penten rozpouštějí mnoho plastů - takže se držte dál od plastů.
①. Hlavní složka, 1 kg (3,456mol)
②. DMF, 2,5 litru
③. Uhličitan draselný, 720g (5,2mol)
④. 5-Bromo-1-penten, 515 g nebo 410 ml (3,455 mol)
Kroky:
Do reakční baňky přidejte ①②③, zapněte míchání a zahřejte na 60-70 °C.
Pomalu přidávejte ④ v průběhu 1 hodiny, reagujte další 2-3 hodiny, poté vypněte míchání a ochlaďte na pokojovou teplotu.
Jak získat hotový produkt:
- Za stálého míchání nalijte celou reakční směs do ledové vody a pomalu ji přidávejte (alespoň dvojnásobné množství ledu než vody, např. pro 8 kg ledu : 2 kg vody). Získaný prášek je hotový výrobek.
- Vylovte velké kusy zkrystalizovaného hotového produktu a dejte je stranou, poté celou reakční směs ledu a vody přelijte do filtračního sáčku (funguje 300 ok), abyste zachytili zbytek produktu.
- Odložený výrobek vložte do síťového sáčku spolu s výrobkem, který se již v sáčku nachází z právě provedené filtrace, a poté celý hotový výrobek zalijte dalším množstvím ledové vody, aby se odplavila veškerá přebytečná znečištění.
- Reakční směs s ledovou vodou můžete na několik hodin nebo přes noc umístit do chladničky, může z ní vykrystalizovat více produktu.
- Někteří lidé síťový sáček pevně zavážou a proženou pračkou/sušičkou bez ohřevu, aby se vysušil v bubnové sušičce, jiní umístí výrobek do vakuového exsikátoru, aby se vysušil ve vakuu, a většina lidí výrobek pouze rozdrtí na jemné kousky a nechá vysušit na vzduchu.
Pokud vám nakonec vznikne olejovitý finální produkt, můžeme vám v případě potřeby pomoci s jeho výrobou z krystalů, ale olej bude stejně dobře fungovat i pro c-liquidy / výrobu sprejů nebo namáčecího roztoku na papír. Druhá níže uvedená metoda extrakce je pokročilejší, ale zanechá vám krystaly koření nejvyšší čistoty.
Druhá metoda extrakce (extrakce rozpouštědlem, vakuová destilace, rekrystalizace):
- Po ochlazení reakční směsi na pokojovou teplotu přidejte k roztoku dvojnásobné množství vody a za stálého míchání po dobu 10-20 minut přidejte 1 l dichlormethanu (DCM).
- Vypněte míchání a nechte směs 15 minut stát, vznikne vrstva oleje a vrstva vody. V dalším kroku je nejjednodušší použít velkou dělicí nálevku.
- Vodní vrstvu přelijte do jiné nádoby, přidejte k ní 800 ml DCM a míchejte 10-20 minut (nebo třepejte dělicí nálevkou za častého odvzdušňování, pokud používáte separační nálevku), poté vypněte míchání nebo přestaňte třepat a nechte 15 minut stát, poté odstraňte vodní vrstvu, čímž získáte další vrstvu organického oleje.
- Spojte obě olejové vrstvy, přidejte poloviční množství vody (1:2 - voda : olej) a míchejte 10 minut, poté vypněte míchání a nechte 30 minut stát. Nakonec odstraňte vodní vrstvu.
- Vezměte olejovou vrstvu (obsahuje produkt) a destilujte ji ve vakuu (snížený tlak, abyste ji nepřehřáli). Tímto postupem zkoncentrujete olej (produkt) ve varné baňce a z tohoto oleje získáte DCM jako první varnou frakci.
- Odvažte hmotnost oleje získaného při destilaci a pak za stálého míchání přidejte 1,5násobek hmotnosti bezvodého ethanolu (mělo by to být téměř 1,5 kg ethanolu). Pokud je míchání obtížné, směs mírně zahřejte.
- Výše uvedený roztok dejte na 2 dny do mrazničky - první den mrazení tento roztok promíchejte. Ethanol nezmrzne, protože jeho teplota mrznutí je nižší než -100 °C, což je mnohem méně než teplota běžného mrazáku.
- Vyjměte roztok z mrazničky, bude v něm hromada zkrystalizovaného konečného produktu. Pomocí filtračního plátna s oky 300 odfiltrujte pevnou látku a vysušte ji přirozeně nebo ve vakuu, abyste získali hotové krystalové koření.
Použitím této druhé metody získáte produkt zbavený většiny nečistot. Nečistoty, které zůstaly při první extrakční metodě, jsou většinou jen malé množství 2-substituovaných nečistot a ty neovlivní celkovou kvalitu nebo toxicitu produktu.
Jediná literatura, ve které se mi podařilo najít něco podstatného o syntéze této sloučeniny, je následující článek: https: //sci-hub.ru/https://doi.org/10.1002/dta.3037 ||
"Předmětem 1-(pent-4-en-1-yl)-1H-indazol-3-karboxylové kyseliny (43, 230 mg,1,00 mmol, 1,00 ekv.) a methyl (S)-2-amino-3,3-dimethylbutanoát hydrochloridu (200 mg, 1.10 mmol, 1,10 ekviv.) podle obecného postupu A poskytl po přečištění metodou bleskové chromatografie (hexan:EtOAc 95:5 až 85:15) látku 12 ve formě bezbarvé nízkotavitelné pevné látky (246 mg, 57 %). Rf 0,49 (hexan:EtOAc 80:20);
Kde obecný postup A je následující: K roztoku příslušné karboxylové kyseliny (0,50 mmol, 1,00 ekv.) v DMF (2 ml) byl přidán příslušný amin nebo odpovídající hydrochloridová sůl (0,55 mmol, 1,10 ekv.), HOBtH2O
(84,2 mg, 0,55 mmol, 1,10 ekv.), EDCHCl (144 mg, 0,75 mmol, 1,50 ekv.) a triethylamin (0,28 ml, 2,00 mmol, 4,00 ekv.). Na adrese
Vzniklá suspenze byla míchána při pokojové teplotě po dobu 24 h, poté byly přidány H2O (18 ml) a EtOAc (20 ml) a vrstvy byly odděleny. Vodná fáze byla extrahována EtOAc (3 × 30 ml) a spojené organické látky byly promyty H2O (3 × 30 ml) a solankou (30 ml), vysušeny (MgSO4), zfiltrovány a rozpouštědlo odpařeno za sníženého tlaku. Surové produkty byly přečištěny metodou bleskové chromatografie."
Omlouvám se za tak dlouhý příspěvek, chtěl jsem být vyčerpávající se všemi informacemi, které jsem poskytl, a s otázkami, které mám. Doufám, že kdokoli, koho to zajímá, neměl problém to prolistovat! Pokud ano, dejte mi vědět a já provedu nějaké úpravy
.Později vytvořím několik příspěvků o tom, jak vyrábět céčkové kapaliny, spreje, namáčecí roztoky a jak vyrábět silné a čisté papíry, které se dostanou do zařízení. Mám obsáhlé informace o tom, jak můžete posílat knihy z amazonu, barnes & noble, místních knihkupectví atd. Pokud chcete tyto informace hned, napište mi na session messenger - ID: 057752929f128c5fc14fc80a527f7696a9b2b6f53cdcc933fad65a1746bbb0186a
Pamatujte si všichni... TEN, KDO OVLÁDÁ KOŘENÍ, OVLÁDÁ VESMÍR!