Dobrý den,
Mám dotaz týkající se laboratorního vybavení,
Jaké další typy materiálů lze kromě borosilikátového skla použít jako reaktor?
Mělo by to vliv na kvalitu syntézy?
Jaké vybavení se doporučuje pro syntézu 500 P2NP g.?
Děkuji.
Mám dotaz týkající se laboratorního vybavení,
Jaké další typy materiálů lze kromě borosilikátového skla použít jako reaktor?
Mělo by to vliv na kvalitu syntézy?
Jaké vybavení se doporučuje pro syntézu 500 P2NP g.?
Děkuji.
- Reaction score
- 510
- Deals
- 5
PP. HDPE nebo dokonce kov, pokud na celý vnitřní povrch nanesete ochranný povlak PTFE.
Hlaveň v sudu, takže ji můžete chladit a zahřívat. Velký kondenzátor z trubky v trubce. otvor pro kondenzátor, otvor pro teflonový horní míchací adaptér (Nebo velká vrtačka na míchání cementu připojená k regulátoru). váš hliník musí být silnější než pod 50-100g reakcí, mnohem silnější, jinak půjde ven kondenzátor.Říká se, že limit je 100 g, ale jsem docela přesvědčen, že můžete škálovat mnohem víc. vím tu o 1 člověku, který touto metodou dělá 1 kg reakce a podle toho, co říká, trvá amalgamace "hodiny" a používá se hliníkový plech.
Hlaveň v sudu, takže ji můžete chladit a zahřívat. Velký kondenzátor z trubky v trubce. otvor pro kondenzátor, otvor pro teflonový horní míchací adaptér (Nebo velká vrtačka na míchání cementu připojená k regulátoru). váš hliník musí být silnější než pod 50-100g reakcí, mnohem silnější, jinak půjde ven kondenzátor.Říká se, že limit je 100 g, ale jsem docela přesvědčen, že můžete škálovat mnohem víc. vím tu o 1 člověku, který touto metodou dělá 1 kg reakce a podle toho, co říká, trvá amalgamace "hodiny" a používá se hliníkový plech.
↑View previous replies…
- Reaction score
- 510
- Deals
- 5
Ne, nemělo by to mít vliv na kvalitu, ale pozor, při pokojové teplotě jsou hdpe i pp v pořádku téměř ve všem, ale při 110*C se začnou deformovat, zejména pod vlivem rozpouštědel, kyselin atd.
- Reaction score
- 510
- Deals
- 5
- Reaction score
- 510
- Deals
- 5
Dobře se mi pracovalo s 0,25-3mm "plechem" ,říkám v uvozovkách, protože se dá snadno ohýbat rukou. Řezal jsem na malé rozměry a 1-2 sekundy blitzoval v kávovém grindu/blenderu jen pro trochu povrchu.