Syntéza amfetaminu pomocí P2P redukce oximu

alterego

Don't buy from me
Resident
Reaction score
6
Dobrý den, skvěle jste to napsali!
Takže manny respekt za to, že jste to přinesli / věnovali čas, abyste se s námi podělili!
Ale 1 věc mě trápí.
Toto fórum mě naučilo, že amfetamin by měl být bílý, ostatní barvy souvisejí s (chybnou) syntézou, zbytky prekurzorů/jedů...
Vím, že je běžné, že v konečném produktu dochází k mírné změně barvy, ale váš konečný produkt má jen plnou žlutou/oranžovou barvu ?
Co je na tom špatného ?

GhostChemist

Expert
Language
🇬🇧
Reaction score
224
Ahoj, alterego!
Jo, to fakt čistý amfetamin mají bílou barvu.
Žlutá barva Amfetaminu je způsobena právě jeho oxidací.
Například při odpařování rozpouštědla při jeho varu a při skladování s působením vzduchu.
Kromě toho lze žlutou barvu přičíst nečistotám solí železa a síranu sodného.
V dalším výzkumu budeme tuto problematiku dále studovat a zveřejníme nové výzkumné údaje.

View previous replies…

waltjr5858

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
13
Je video, které zmiňujete, redukce pomocí borohydridu sodného? Mám s touto syntézou obrovský problém.... můžete mi pomoci? Jednou se mi to podařilo a všechny ostatní byly neúspěšné. Už jsem to dělal dostkrát, kdy určitě dokážu podrobně odpovědět na to, co dělám, takže byste mi asi mohl docela rychle pomoct... Díky.

OrgUnikum

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
280
2070 g Methylamine.HCl
1280 g NaOH
5000 ml metylalkoholu

Alkohol do 10litrového džbánu s dobře uzavíratelným uzávěrem, všechen Methylamine.HCl do džbánu, protřepat a chvíli počkat, až se většina rozpustí, pak džbán vložit do velkého kbelíku s ledovou vodou a po částech přidávat NaOH. Protřepejte a počkejte, až tlak ve džbánu opět zmizí, a pak přidejte další porci. Když je vše přidáno a tlak zmizel, přefiltrujte přes velký kávový filtr, abyste odstranili sůl. Sůl ve filtru propláchněte trochou metanolu. Čím chladnější, tím méně smrdí, ale smrdět bude.
Tím získáte zhruba 20% roztok methylaminu v methanolu (hmotnostně, vždy je to hmotnost).
Tento roztok obsahuje navíc i vodu, přesněji asi 580 ml, pokud se chcete vody zbavit, musíte směs vysušit směsí KOH a CaO (nehašené vápno) - měly by stačit 2 kg.
Alternativně lze místo NaOH použít methoxid sodný, čímž vznikne přímo bezvodý methylamin v methanolu.
Touto metodou lze dosáhnout až 30 %, ale nedoporučuje se. 20 % je v pořádku.