Nejprve jsem se pokusil rozpustit 40 g prášku Kratomu ve 200 ml 5% kyseliny octové, což nefungovalo podle očekávání, protože byl stále pevný a ne v rozpuštěném stavu, takže jsem přidal dalších 200 ml kyseliny a směs několik minut míchal na magnetickém míchadle. Pak jsem přidal 200 ml teplé/horké destilované vody a míchal dalších 5-10 minut.
Pak jsem udělal roztok NaOH (ale s normální vodou místo destilované, protože mě nenapadlo, že by voda v roztoku NaOH měla být také destilovaná
) a přidal jsem ho asi 300 ml, protože zpočátku jsem používal méně NaOH v roztoku a pH se nezvyšovalo tak rychle. Poslední měření pH bylo kolem 12-13, přičemž roztok měl tmavě červenou až nahnědlou barvu.
Poté jsem roztok nechala asi hodinu míchat a udržovala ho v teple pomocí ohřívací desky na magnetickém míchacím stole.
Poté jsem přidal asi 40 ml toluenu, dobře promíchal a nechal obě fáze několik minut oddělit. Pasteurpipetou jsem odebral toluenovou fázi (což byl pekelný postup, příště použiji separační nálevku) a vhodil ji do plochého pyrexu Glas. Extrahoval jsem ještě dvakrát 40 ml toluenu.
Rozpouštědlo jsem nechal přes noc venku odpařit a pak jsem tenkou vrstvu, která zbyla, seškrábl žiletkou. Získal jsem P
který byl o něco tmavší než na obrázku, který jsem zveřejnil.
Prášek jsem rozpustil v asi 20 ml acetonu, přefiltroval a opět ho dal na pyrex Glas. Po rozpuštění Acetonu jsem dostal tento oranžový prášek s několika krystalky, který voní po květinách, jak jste popsali v hlavním příspěvku. Ještě jsem to nevážil, protože chci udělat další promývání Acetonem a doufám, že získám lepší krystaly.