Tere.
Mul on probleem selle reaktsiooniga. Ma proovisin seda kaks korda läbi viia. Ma kasutan laboratoorsed reaktiivid ja laboratoorsed klaastarbed. Ma vähendasin reaktiivid proportsionaalselt, sest kasutan 1l kolbi. Probleem ilmneb, kui ma püüan vähendada P2NP-d alumiiniumamalgaami abil.
Valmistan P2NP lahuse, kuumutades seda just niipalju, et kristallid lahustuksid.
Kasutan kohviveskit, et jahvatada alumiinium väikesteks tükikesteks - nagu on kirjutatud
kokkuvõttes Alumiiniumamalgaami (Al/Hg) kohta.
Pärast HgCl2 lisamist valan juurde 0,5 l külma destilleeritud vett. 10 minutit hiljem algab reaktsioon.
Esimesel korral ootasin, kuni ei teki enam väikseid mullikaid ja kogu alumiinium hõljus, vesi - hägune hall. Loputasin kaks korda vähese külma destilleeritud veega, nõrutasin põhjalikult. Lisasin P2NP lahust, reaktsiooni ei toimunud. Märkasin, et P2NP kristalliseerus osaliselt. Proovisin käivitada reaktsiooni kuumusega, kuid tulutult.
Teistkord tühjendasin vee amalgaamist, kui ilmus palju väikseid mullikaid ja enamik alumiiniumist oli pinnale tulnud, vesi oli hägune hall. Veel kord - loputasin seda kaks korda vähese külma destilleeritud veega, tühjendasin põhjalikult. Pärast P2NP lisamist oli tulemus sama, mis esimesel katsel. Segu kuumutamine ei aidanud.
Mida ma teen valesti? Mida peaksin muutma? Kas teil on mingeid soovitusi?
Igasugune abi on väga teretulnud.