Erről szeretnék kérdezni!
Ami ennek a megközelítésnek a megvalósíthatóságát és helyességét illeti.
Kipróbáltam a videón látható folyamatot, és itt van, hogyan csináltam. Nem tudom, hogy a végeredmény miért nem egyezik meg a videóban szereplő mennyiséggel.
Először használjunk IPA 100ml+H2O 50ml+P2NP 10g. Melegítés és feloldás után hagyjuk hűlni, amíg kristályok nem jelennek meg.
Készítsünk 12g alumínium pelyhet + 2g HgCL2-t (mert nem tudok higany-nitrátot szerezni, és csak higany-kloridot tudok használni az alumínium amalgám előállításához), tegyük egy lombikba, és reagáljunk kb. 30-40 percig, és csatlakoztassuk a kondenzátorcsövet!
A kihűlt és kikristályosodott P2NP-t egyszerűen hozzáadjuk 50ml jégecetsavhoz és felmelegítjük, hogy feloldódjon.
Távolítsa el a szürke szennyezett vizet az alumíniumpelyhekről, és mossa őket kétszer tiszta vízzel.
Ezután adjuk hozzá a P2NP oldatot az alumíniumlombikba (ekkor nagy mennyiségű reakció lesz, és a hőmérséklet gyorsan emelkedik. Használjon hidegfürdőt a hőmérséklet lehűtésére, és rázza rendszeresen a lombikot a folyamat során). A reakciófolyamat körülbelül 30~40 percig tart.
Vegye ki az oldatot a lombikból, és egy szürke folyadék és kis mennyiségű alumínium pehely marad.
Előzőleg elkészített 50g NaOH+70ml H2O oldatot, adjuk a nátrium-hidroxid oldatot a szürke folyadékhoz, hogy a folyadék pH-ja 11-re csökkenjen.
A reakció körülbelül 30 percig tart
Sárga folyadék fog megjelenni. Vegye ki ezt a folyadékot (a szürke anyagot nem vonja ki), és tegye a hűtőszekrénybe 1 órára.
Hűtés után adjuk ezt a világossárga folyadékot az IPA-hoz 1:1 arányban, és keverjük össze.
Adjon hozzá tömény kénsavat, és cseppentsen bele egy kis mennyiséget. Ekkor fehér tárgyak jelennek meg, így a folyadék tejfehérnek tűnik, üledékkel.
A pH-értéket állítsuk 5,5-re
Miután a folyadékot 24 órán át hűtötte, szűrje le és szárítsa meg a fehér terméket (a termék ebben az időben helyes? És a végső P2P szükséges).
Ehhez a részhez a végtermékem csak körülbelül 1~2g, ami nem tűnik helyesnek.
Keményen próbáltam megtalálni a választ, de még mindig nem kaptam meg a helyes ötletet. Meg tudna adni nekem néhány helyes útmutatást?
Milyen tényezők befolyásolják a hozamot (a videón látható végtermék sokkal többnek tűnik, mint a kísérleteim száma).
Üdvözlöm azokat, akiknek sikerült ez a módszer és a hozam körülbelül 70~80% -os, hogy útmutatást adjanak nekem.
Kérjük,
Alumínium fóliából és alumínium pelyhekből alumínium amalgámot készítünk, majd nátrium-hidroxid oldatot adunk hozzá. Miért van az, hogy az alumínium pehely kissé sárgás folyadék, de az alumínium fólia fehér folyadék?
Az általam használt alufólia a konyhában használt háztartási alufólia. Ezt lehet használni?