G.Patton
Expert
- Solutions
- 3
- Reaction score
- 2,857
- Deals
- 1
Bevezetés
A Kratom bármelyik felhasználója tanúsíthatja a bosszúságot, amikor több gramm durva port fojtogat le, hogy elérje a személyes boldogság állapotát. Miután nemrégiben különböző növényi forrásokból DMT-t vontam ki, azon tűnődtem, hogy miért ne lehetne ugyanezt a módszert alkalmazni az aktív alkaloidok (különösen a mitragynin és a 7-hidroximitragynin) Kratom porból történőkivonására , hogy egy könnyebben lenyelhető kristályos oldatot állítsak elő. A témában végzett kiterjedt kutatás után csak egy maroknyi kézikönyvet találtam a témában (amelyek mind különböző módszereket használtak, és esetenként elméletileg ellentmondásosak voltak), és még kevesebb információt találtam a végtermék szubjektív hatásairól a különböző beadási módok felhasználásával.
Berendezések és üvegeszközök.
- 0,5 literes Pyrex edény;
- 0,5 literes (x2) és 200 ml-es (x2) főzőpoharak;
- Mágneskeverő fűtőfelülettel;
- Szemcseppentő (vagy Pasteur-pipetta);
- Borotvapenge.
Reagensek.
- 30 g Kratom levél (por);
- 200 ml 5%-os ecetsav (AcOH);
- ~ 40 g NaOH *;
- ~ 40 ml toluol;
- ~ 200 ml desztillált (H2O).
* - A NaOH egy erős bázis, amelyet mindig rendkívül óvatosan kell kezelni. ANaOH és a víz kombinációja exoterm reakciót vált ki, ezért mindig nagyon lassan kell hozzáadni a H2O-t tartalmazó oldathoz; SOHA ne öntsön H2O-t egy NaOH-t tartalmazó üvegbe, helyette mindig egy stabil folyékony oldathoz adja a NaOH-t.
Eljárás
1. Felmelegítettem 30 gramm Bali Kratomot, és 200 ml Heinz desztillált ecetet (5%-os ecetsav) adtam a főzőpohárba, ami éppen elég volt ahhoz, hogy teljesen ellepje a port. Ezután megkevertem ezt a keveréket, és addig hagytam állni, amíg nem érzékeltem a Kratom további oldódását, ekkor hozzáadtam ugyanannyi (200 ml) meleg desztillált H2O-t.
2. Forró vízfürdőt futtattam (egy elektromos főzőlap még jobban működne), és ebbe helyeztem az oldatot, folyamatosan cserélve a langyos vizet forrásközeli vízzel.
2. Forró vízfürdőt futtattam (egy elektromos főzőlap még jobban működne), és ebbe helyeztem az oldatot, folyamatosan cserélve a langyos vizet forrásközeli vízzel.
3. Addig adagoltam a NaOH aq. oldatot, amíg a pH 11-re nem emelkedett.
4. Egy óra elteltével (miközben folyamatosan melegen tartottam a forró vízfürdőmet) hozzáadtam a toluolos oldatot. A felhasznált levél 1 g-jára kb. 1 ml toluol kerüljön. Most ezt adjuk hozzá a meleg/meleg bazifikált levéloldatunkhoz, és jól keverjük össze.
4. Egy óra elteltével (miközben folyamatosan melegen tartottam a forró vízfürdőmet) hozzáadtam a toluolos oldatot. A felhasznált levél 1 g-jára kb. 1 ml toluol kerüljön. Most ezt adjuk hozzá a meleg/meleg bazifikált levéloldatunkhoz, és jól keverjük össze.
Ha Bunsen-égőt vagy alkoholos lángot használt az oldat melegen tartásához, győződjön meg róla, hogy ezeket még a toluolos üveg kinyitása előtt eloltotta. A toluolgőzök rendkívül gyúlékonyak. Ne váljon statisztikussá. Ehelyett használja a fent említett forró vízfürdő módszert. Miután kb. 5-10 percig keverte a toluolt a meleg/forró oldatba, hagyja, hogy ezután szétváljon.
5. Két különálló réteget kaptál, a felső réteget (toluol) húzd le egy üvegcseppentővel. A szemcseppentőben (vagy Pasteur-pipettában) lévő oldatodnak sárgának kell lennie, majdnem olyan, mint a lapos Mountain Dew.
6. Dekantáld a toluolos rétegedet egy lapos üvegtálcába (Pyrex). Ezt fogod használni a terméked összegyűjtésére, és a toluol elpárologtatására. A 4-5. lépést még 2-szer meg kell ismételnie toluol hozzáadásával, hogy növelje az extrakciós hozamot.
7. Párologtassa el a toluolt egy ventilátor előtt. Ezt lehetőleg a szabadban végezze, de nem minden élethelyzetben van erre lehetőség. Ha bent kell tennie, győződjön meg róla, hogy nincs konnektorok közelében. Azis FONTOS, hogy megfelelő szellőzést biztosítson az ablakok vagy ajtók kinyitásával, amelyek biztosíthatják a légcserét.
8. Amint a toluol elpárolog, egy narancssárga/sárga réteg marad a tálca alján, amely nagyon virágillatú. Fogjon egy borotvapengét, és kaparja fel az összes anyagot, és ez lesz a végeredmény (lásd alább). Ezen a ponton én egy acetonos mosást végeztem, és egy lapos Pyrex tálcában párologtattam el, hogy tiszta kristályokat kapjak. Ezt aztán felkapartam, hogy megkapjam a végterméket.
Egy 40 g-os extrakció után nagyjából 400 mg ilyen Kratom kristályokat kaptam. Ez ~ 1% -os hozam.
Last edited: