Az IPA kristályosításának négy kísérlete. Teljes jelentés mennyiségekkel, mennyiségekkel és időzítéssel.
vagy a FAST IS ALWAYS BAD!
Az IPA tisztasága >99,5.
Viszonylag kis mennyiségű MDMA HCl készült a szabadbázisból, amelyet egy éjszakára a főzőpohárban hagytak. Tehát a szín nyilvánvalóan enyhén barnás vagy sárgás, akármi, de messze volt a kívánatos színtől, eltekintve attól, hogy a tesztek 95 körüli tisztaságot mutattak. A minta súlya - 22 gr, a minta számított térfogata - 22 / 1,1 = 20 ml.
Használt keverőforraló.
Minden hűtést hermetikusan zárt főzőpohárral végeztünk, hogy elkerüljük a levegőből származó nedvesség felfogását.
1. Először 60 ml forrásban lévő IPA-t 82,6C-ra készítettem a keverő főzőlapon, majd beletettem a sót, ami azonnal feloldódott. Tekintettel az ilyen gyors oldódásra, úgy döntöttem, hogy az IPA térfogata túl nagy, és elpárologtattam egy keveset.
A főzőpoharat a főzőlapon hagytam, hogy lehűljön RT-re, ami kb. 80 percig tartott, majd átvittem a fagyasztóba.
Az eredmény egy óra múlva sűrű kása formájában jött meg, amelyben nyoma sem volt a szennyezett IPA-nak.
Az RM teljes térfogata a RT-re való felmelegedés után 62-63 ml volt, vagyis az IPA maradványa 42-43 ml volt.
Eredmény: FAULT!
2. Az RM-et RT-re melegítettük, majd némi keverés mellett hozzáadtunk bizonyos mennyiségű IPA-t, hogy az RM térfogata 87 ml-re növekedjen RT alatt.
Az RM-et 75 C-ra melegítettük a teljes feloldódásig. Ezután a forró lemezen (ugyanúgy, mint korábban) RT-re gyűjtöttük le, ami 80 percig tartott, majd a fagyasztóba vittük.
Az eredményt 5-6 óra elteltével ellenőriztük: ismét sűrű kása.
Eredmény: HIBA!
3. Az RM-et némi kevergetéssel RT-re melegítettük, majd 75 C-ra melegítettük a teljes feloldódásig. Ezután a főzőlapon (ugyanúgy, mint korábban) RT-re lekollektáltuk, ez 80 percig tartott, majd a hűtőbe került.
Az eredményt 1 óra múlva ellenőriztük: ismét sűrű kása.
Eredmény: HIBA!
4. Az RM-et némi kevergetéssel RT-re melegítettük, majd 75 C-ra melegítettük a teljes feloldódásig. Ezután a főzőlapon (ugyanúgy, mint az előbb) RT-re gyűjtöttük le, ami 80 percig tartott, és egy ideig RT-n hagytuk. Mivel 120 perc telt el a fűtés befejezése után: néhány kristályosodás jelent meg az alján. Az RM teljes térfogata ekkor 81 ml volt - ez azt jelenti, hogy kb. 6 ml elpárolgott a melegítés során.
Ezután az RM-et még 240 percig RT-n hagytam. Ahogy eltelt a 240 perc, a kristályok eléggé láthatóvá és átlátszóvá váltak.
Így a főzőpohár 2 órára a peremre került, mindenféle észrevehető változás nélkül.
A következő lépéssel a főzőpohár a fagyasztóba került a folyamat befejezéséhez.
Eredmény: SIKER!
Remélem, ez a teljes leírás segít néhány újoncnak a hangerő és az időzítés becslésében, és hagyja, hogy elkerüljék a hibáimat.
A teljes yeld 18,5 gr.
3.5 gr valahol a piszkos IPA-ban van vagy elpárolgott((((