Kaptam néhány privát üzenetet, amelyekben kérdéseket tettek fel a folyamatom arányaira vonatkozóan, és úgy gondolom, jobb, ha ezt a nyilvános bejegyzésben tisztázom, így érthetővé válik, hogy miért és hogyan csináltam így:
1- Van egy 100L üvegreaktorom, és a keverő első keresztje a folyadék mozgatásához körülbelül 10L, ami azt jelenti, hogy 10l-nél kevesebbet nem lehet keverni a reaktoromban.
2- A szintézis napján csak 500gr NaBH4-em volt, ami azt jelenti, hogy 3478-szor kevesebb termékem volt, mint az eredeti szintézisben (1739gr Nabh4).
3- Ha kiszámítja az eredeti szintézis arányait osztva 3,478-ban nem lesz a min 10L, hogy szükségem van a reaktoromra, ezért úgy döntöttem, hogy minden arányt 3,478-mal készítek, kivéve a vizet és az IPA keveréket, mert ez nem befolyásolja a folyamatot, csak a desztilláció idejét. Én használtam víz-IPA keveréket(18L)/3,478=5,175L*2.
4- Röviden, pontosan az eredeti arányokat osztottam 3,478 miatt a NaBH4 készletem miatt, kivéve a víz-IPA keveréket, amit a dupláját használtam, amit használnom kell, hogy képes legyek keverni a reaktoromban.
A következő tételben újra pontosan ezt a folyamatot fogom reprodukálni, képekkel, hogy megmutassam, hogy a súlyok, mennyiségek és hozam pontosan úgy vannak, ahogy részleteztem, a következő tételben a következő tételben pontosan az eredeti szintézist fogom csinálni, hogy ellenőrizzem, hogy a hozam változik-e, de gyakorlatilag biztos vagyok benne, hogy nem változna.
Köszönöm.