Man labai įdomus jūsų komentaras. Kažkas čia, forume, apie tai jau užsiminė.
Planuoju griežtai nustatyti 34 laipsnių temperatūrą (pusė nurodyto 32-36 laipsnių intervalo), o reakcijos laiką - 4 val.
Šią informaciją pateikęs asmuo taip pat nurodė šios reakcijos proporcijas.
Būtent:
- 100 g bk4
- 250 ml DCM
- 150ml m40
1. Ar šios reagentų proporcijos bus teisingos?
2. pradžioje turiu įpilti 1/2 m40, o po valandos reakcijos - 1/2 m40. Koks to tikslas? Suprantu, kad reikia sutramdyti temperatūrą, bet koks skirtumas, ar tai padarysime per 1 kartą, ar paskirstysime per du kartus?
Vieną priėjimą prie šio bandymo jau turėjau. Viską sudėjau pirmiau nurodytomis proporcijomis. Mišinį pašildžiau iki 20 laipsnių ir pradėjau pilti m40. Deja, temperatūra savaime nepradėjo kilti. Pradėjus šildyti iš lauko, temperatūra staiga šoktelėjo iki 40 laipsnių. Skystis užvirė, o šildymo išjungimas nepadėjo.
Ką aš manau. Prieš įpilant m40 reakcijos masę pašildyti iki 25-30 laipsnių ir tik tada pradėti palaipsniui pilti m40, kad neviršytų minėtų 36 laipsnių? Ar tai gerai? O gal man viską kaitinti iki 34 laipsnių reakcijos temperatūros ir tik tada pridėti m40?
Turiu dar vieną klausimą. Kaip išvalyti laisvąją bazę?
Ar pakanka laisvąją bazę du kartus nuplauti 10 % natrio trisulfato tirpalu, kad būtų pašalinti bromketono likučiai, ir 2 kartus nuplauti švariu vandeniu? Ar būtina naudoti ką nors kita?
Kodėl neutralizuojant druskos rūgštimi acetone iki pH 6, HCL ir acetono mišinį įpylus į laisvąją bazę, ji pradeda dažytis. Po to baisiai sunku išplauti miltelius iki sniego baltumo.
Man pasitaikė šios spalvos: mėlyna, žalia, tamsiai raudona ir rožinė.