Ši reakcija man veikia gana gerai, pavyko atlikti keletą bandymų po 20 g storio 7 litrų HDPE statinėje, efektyvumas siekė apie 60 % ir daugiau po džiovinimo žemoje temperatūroje sausintuve. kai kuriose partijose šiek tiek perrūgštėjo, bet apskritai tai labai graži balta medžiaga, kurią tinkamai išdžiovinus susidaro grūdeliai, virstantys milteliais, kai slėgis yra vidutinis.
Tačiau turiu du klausimus.
mano gyvsidabrio nitratas geltonuoja, kai paliečia vandenį, gyvsidabris yra grynai baltas, prieš įdedant jį į aliuminio ir vandens mišinį, bet vos tik jis įdedamas į vandenį, jis tampa geltonas, o pasilikęs vandenyje ir aliuminyje net tampa beveik raudonai oranžinis. atrodo, kad šie gabaliukai tik blogai tirpsta vandenyje, nes turiu skalauti bent 3-4 kartus, kad atsikratyčiau kiekvieno pėdsako. mano gyvsidabrio metalas gaunamas iš pakreiptų jungiklių, todėl manau, kad jis gali būti užterštas kitų metalų pėdsakais.
Mano antrasis rūpestis yra tas, kad p2np netirpsta mano IPA ir acto rūgšties mišinyje, atsižvelgiant į tai, kad 10 g P2NP yra 100 ml izopropilo ir 50 ml ledinės acto rūgšties. mano acto rūgšties yra tik 80 %. man reikia maždaug 120-130 ml IPA ir tikriausiai 70 ml acto rūgšties, kad ištirpčiau ep2np, kitaip mano tirpale sukasi geltoni kristalai.
Ar tai gali būti 80 % acto rūgšties pasekmė?