Sveiki draugi, pirms reakcijas es izmantoju 60 ml 4 metilpropiofenona un racionālus HBr un H2O2 daudzumus. tomēr RM palika sarkans pēc tam, kad izmantoju pusi H2O2 Qty. Pēc tam es pievienoju atlikušo H2O2 daudzumu un vēlāk novēroju, ka veidojas ciets produkts. Naktī atvēlēju RM atpūsties un nākamajā rītā novēroju zaļo krāsu. Es vakuumfiltrēju RM un ieguvu 36 g produkta ar zaļu nokrāsu. filtrēšanas kolbas apakšā zem ūdens fāzes es atradu nedaudz zaļa šķidruma (apmēram 40 ml). lūdzu, norādiet man, kas ir šis zaļais šķidrums, kāpēc tas veidojas, kāpēc es ieguvu mazāk produkta un kur es kļūdījos, vadot procesu. Paldies visiem.
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 178
Rakstiet precīzus reakcijā izmantoto vielu daudzumus, proti, ūdeņraža peroksīdam jānorāda tilpums un tā koncentrācija, kā arī HBr skābei. Svarīgi ir zināt arī reakcijas temperatūru un citus apstākļus. Jo precīzāk uzrakstīsiet, ko esat darījis, jo precīzāku atbildi saņemsiet.
↑View previous replies…
Dārgais brāli, liels paldies par laipno atbildi. Es biju izmantojis 60 ml 4-metilpropiofenona, sajaucot ar 46 ml HBr (48 %). paņēmu 26 ml H2O2 (35 %) un pievienoju pa pilienam. Tomēr RM krāsa palika sarkana arī pēc tam, kad bija pievienoti apmēram 15 ml H2O2. Pat tad es biju pievienojis atlikušo peroksīda daudzumu. Sākotnējās H2O2 pievienošanas laikā RM temperatūra paaugstinājās pārāk augstu, tāpēc kolbai bija grūti pieskarties, tad to kontrolēja, ap kolbu ieliekot ledus atdzesētu ūdeni. pēc kāda laika izveidojās balta pūkaina cieta viela, un viss RM tika atstāts nostāvēties visu nakti. nākamajā rītā kopā ar cieto produktu tika atrasts zaļš šķidrums (apmēram 40 ml), un šis šķidrums atradās apakšā, tas nozīmē, ka tas nešķīda ūdens šķīdumā. ceru, ka šī informācija būs noderīga.
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 178
Visticamāk, reakcijā jums pietrūka brīvās skābes un bija tikai broms, un skābe, kā zināms, ir bromēšanas katalizators (visā bromēšanas procesā ir nepieciešama stabila ketona enolizācija). Es ieteiktu izmantot papildu sērskābi, lai nepārtraukti enolizētu ketonu, broma krāsai reakcijas laikā vajadzētu ātri izzust.