Noteikti!
Pirmkārt, atvainojiet par manu angļu valodu, es zinu, ka dažreiz tā var būt "dīvaina"..
es izmēģināju dažādus bāzes un skābes metodes daudzumus, līdz atradu pareizo.
Galvenais ir VACUUM DESTILĀCIJA, es rakstu par Capital, jo esmu redzējis, ka (tas pats, kas notika ar mani sākumā) pēc tam, kad mēs veicām bāziskās skābes metodi, kad mēs redzam rezultātu (netīrs un ārkārtīgi blīvs, slikts medus), mēs domājam, ka kaut kas nav kārtībā, tad mēs neturpinām... bet šeit ir galvenais.
PAR 50 GR VASKA (izvēlējos mazo svaru, jo man ir tikai neliels daudzums vaska).
1. 50 gr vaska, 70 ml dH2O un 12 g sārma, lēnām paaugstināt temperatūru līdz 80º C, kad 80º sasniegti, maisīt vienu stundu.
2. maisījumam pievieno 32,5 gr HCL 65% un maisot turpina maisīt vēl 1 stundu 80ºC temperatūrā.
3. ievietot sep. piltuvē, izlietot ūdens slāni un pievienot pienācīgu daudzumu dH2o ar 5% nātrija bikarbonāta (vai vienkārši pagatavot piesātinātu šķīdumu) un veikt tipisko darbību sep. piltuvē, un atstāt uz 30 minūtēm.
4. Vēl 2 x atkārtojiet piesātinātā šķīduma mazgāšanu, vienmēr izmetiet ūdeni un 1 reizi veiciet tikai ūdens mazgāšanu.
( ja parādās emulsija, mēģiniet mazgāt ar sālījumu)...
5. vakuumdestilē, līdz viss ūdens pazūd (tikai neliels daudzums rada problēmas), un to var izdarīt rotovapā.
un....
VOILA! jums ir vēlamais produkts, tikai citas krāsas nekā vecā glicidāta gaves... rezultāts būs tumši sarkanbrūna eļļa.