Izomēri un vīnskābe

btcboss2022

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
661
Deals
8
Man šķiet, ka kaut kas nav kārtībā ar grafiku.
Ja izmantosiet L+vīnskābi (lētāku un vieglāk pieejamu), D enantiomērs (amph,Meth) būs šķīdumā, nevis cietā vielā, kā tur parādās.
Ja izmanto D-vīnskābi (dārgāku un grūtāk atrodamu), D enantiomērs (amph, Meth) būs cietā viela.
Paldies.

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
2,870
Deals
1
Viņa shēma ir pareiza. Sāls ir nogulsnējusies cietā stāvoklī. Atšķirības nav, d-amfetamīna l-vīnskābes sāls vai l-amfetamīna d-vīnskābes sāls. Skābi var mainīt un iegūt atšķirīgu izomēru cietā stāvoklī, izmantojot šādas procedūras.

P.S. tas pats attiecas uz metamfetamīnu.

View previous replies…

Ihml

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
17
Es neesmu Pattons, bet: no izmantotā efedrīna, kas tika iegūts no auga, tas ražotu tikai D-metu, jo augi dabiski ražo tikai L-efedrīnu (kas pēc reakcijas pārvēršas pretējā enantiomērā - šajā gadījumā D-metā). Ja tiktu izmantots ķīmiski sintezēts efedrīns, tad tiktu iegūts racēmisks mets, jo efedrīna sintēze nav stereospecifiska.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,095
Deals
1
Es visu nakti neatlaidīgi šķirstīju zinātnieku un patentus, un šeit ir mani secinājumi.

L(+) vīnskābe (2R,3R) ir dabā sastopamais izomērs. tā kā tā hirālija ir R,R, tā saliec gaismu un ir optiski aktīva. D(-)(2S,3S) arī ir optiski aktīva. Šie divi savienojumi ir enantiomēri. Tiem ir vienāds viršanas, sasalšanas, temperatūras, molmasas u.c. līmenis.
Abu diastereomērs ir mezo vīnskābe. (2R,3S vai 2S,3R) abi mezo ir enantiomēri.
Tas, kas padara savienojumu optiski aktīvu, ir gaismas izliekums. Kas liek saliekt gaismu? Oglekļa aizvietotāju nevienmērīga plakne. Piemēram, L(+)vīnskābe ir aktīva. Tā saliec gaismu pa labi un pa labi (es saku pa labi, bet izmantoju tikai kā atsauci). Tas pats ir ar D(-) vīnskābi, tā saliec gaismu "pa kreisi pa kreisi". Mezovīnskābe ir hirāla, bet nav optiski aktīva. Jo (piemēram) 2R,3s atkal izliek gaismu pa labi pa kreisi, un neto ieguvums ir 0°.
Mēs runājam par optiski aktīviem savienojumiem tāpēc, ka aktīviem savienojumiem ir augstāka kušanas temperatūra un augstāka viršanas temperatūra. Cits veids, kā to aplūkot, ir tāds, ka tie sacietē (kristalizējas) augstākā temperatūrā. Jā, optiski aktīvs savienojums kristalizējas agrāk nekā neaktīvs. Tagad mēs nonākam pie lietas būtības.
Ja jūs izmantojat D(ss) vīnskābi, D-(S) metamfetamīns ir optiski aktīvs (S,S,S,S), bet L(R) metamfetamīns nav (R,R,S).
Ir arī pretēji. Ja izmanto dabīgo vīnskābes izomēru, vispirms kristalizējas levo-metamfetamīns, tāpēc, ja izmanto dabīgo vīnskābi, kristāli ir atkritumi. Pārstrāde. Mātes liķieris satur dekstrometamfetamīnu.
Ja jūs izmantojat racēmisko D,L-vīnskābi racēmiskajam metamfetamīnam, jūs kristalizējat racēmisko metamfetamīna tartrātu. Izšķērdēts jūsu laiks.
Izgudrojuma kopsavilkums; izmantojiet vienu vīnskābes izomēru, un, ja vēlaties D kristālus, izmantojiet D vīnskābi. Pretējā gadījumā izmantojiet L un izfiltrējiet kristālus.
Kad nāksiet diskutēt par šiem faktiem, ņemiet līdzi atsauces.

View previous replies…

Labchef

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
2
Tas, ko jūs sakāt, ir, ka D vīnskābe ar sālījumu "L amph d tartrāts", savukārt L vīnskābe sālījumā "D amph L tartrāts". Vai tas ir pareizi?

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
84
Ļoti jauki paskaidrots, un es varu jums piekrist 100%. Es gribētu piebilst: Levo-metamfetamīna tratrāts nešķīst aukstā metanolā (ļoti maz). Izmantojiet to, lai izskalotu L-metamfetamīna tratrātu. Pēc tam, kad es sāku skalošanu, mana d-metamfetamīna gala iznākums palielinājās par aptuveni 5 %. Ļoti ieteicams ir arī polarimetrs, lai izmērītu hiralitāti. Vajadzības gadījumā to var uzbūvēt pats.

Labchef

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
2
Dalībnieks ar eksperta statusu iesaka izmantot DL vīnskābi, lai atdalītu abus izomērus, t. i., DL vīnskābe sālīs D amf/meth tartrātu un izšķīdinās L amf/meth tartrātu spirta mātes šķīdumā. Vai, jūsuprāt, ir iespējams iegūt D amf/metu, izmantojot DL vīnskābi? Pagaidām es varu iegūt tikai L vīnskābi. Es ceru drīzumā veikt izšķiršanu un iegūt tīru D metamfetamīnu.

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
84
Man d,L vīnskābe nedarbojās, L-vīnskābe ir visefektīvākā un lētākā darbībā.
Pastāv arī iespēja: izmantojot dibenzoilvīnskābi, hirālā atdalīšana ir visaugstākā vienā piegājienā, bet arī visaugstākā cenas ziņā. Bet es esmu publicējis dibenzoilvīnskābes sintēzi.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,095
Deals
1
Kopš tā laika es uzzināju, ka L vīnskābe nesaistīsies ar D meto sterisko šķēršļu dēļ un otrādi. Neesmu pārliecināts, vai tas pats attiecas arī uz amfetamīnu. Ja tā, tad tas ir L-amp-L-tartrāts od D-amp-D-tartrāts, jo tie ir optiski aktīvie izomēri. Ja ir 1L,2D vai 1D,2L, tad neto rotācija ir 0. Abiem hirālajiem oglekļiem jāgriežas vienādi, lai tie būtu optiski aktīvi.

Labchef

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
2
Tātad es nevaru izmantot L vīnskābi, lai atdalītu D un L un iegūtu tīru D amf/metu, vai tas ir tas, ko jūs sakāt? Vai šim pašam nolūkam var izmantot DL vīnskābi?

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,095
Deals
1
Nē, es to neteicu. Jūs varat L vai D vīnskābi, ja jūs lietojat L,jums ir L-meth L-tartrāts, skābes sāls ( un D-meth bāze. Sāls nogulsnējas no nepolārā šķīdinātāja, un jūs to filtrējat, un reakcijas maisījumā joprojām ir D, ko jūs varat hcl ( hcl nav hirāls, tāpēc tas acīmredzami pievienojas vienam vai otram). Ja jūs izmantojat D-jartarīnu, tad A) tas ir daudz dārgāks, 2) tas ir novērots, VI) JUMS BŪS jānoņem tartrāts un hcl.

Labchef

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
2
Labi, tā es patiesībā domāju. Šķiet, ka videoklips mulsina cilvēkus, jo izšķirtspējai tika izmantota DL. Paldies par paskaidrojumu