@G.Patton Es savulaik diezgan daudz nodarbojos ar kratoma/kavalaktona ekstrakciju. Es izstrādāju 7-OH mitraginīna sublingvālo zāļu piegādes sistēmu opioīdu atkarības ārstēšanai un dihidrokavīna transdermālo plāksteri smēķēšanas atmešanai. Šajā rakstā galvenā uzmanība tiks pievērsta kratoma ekstrakcijai, lai gan tos pašus "atklājumus" par uzlabotām ekstrakcijas metodēm var attiecināt arī uz kava. Vēlētos atcerēties pietiekami daudz no manas procedūras, lai uzrakstītu pilnu ziņojumu... bet tomēr dalīšos ar dažām fotogrāfijām, ko uzņēmu procesa laikā. Mums arī izdevās izstrādāt labu un stabilu kvantitatīvo analīzi, lai noteiktu tādus alkaloīdus kā korinanteidīnu, 7-hidroksimitraginīnu, izokorinanteidīnu, mitraginīnu, peinanteīnu, speciociliatīnu un specioginīnu. Mēs savienojām Agilent 1100 ar trīskāršu četru masas spektrometru. Kolonna bija Waters Acquity BEH C18 kolonna (1,7 μm, 2,1 × 100 mm), un mobilās fāzes bija amonija acetāta buferšķīdums (A) un ACN (B). Mēs arī izstrādājām metodi, lai atdalītu un kvantitatīvi analizētu lielāko daļu kavalaktonu, piemēram, desmetoksijangonīnu, dihidrokavainu, jangonīnu, kavainu, dihidrometistiķīnu un metistiķīnu, kas bija īsta sāpe. Diemžēl man nav hromatogrāfu kavas analīzei.
Atceros, ka man izdevās atdalīt un savākt aptuveni 50 mg attīrīta paynantheīna, izmantojot zibens hromatogrāfiju, un tas satricināja manu pasauli. Vēlētos, lai sintēzes ceļi šiem savienojumiem nebūtu tik sarežģīti!!! Zemāk ir mana pārveidotā zibspuldzes hroma sistēma lol. Es izmantoju peristaltisko sūkni ar digitālo vadību un redisep zibspuldzes kolonnu.
Atgriežoties pie kratoma ekstrakcijas, labākā sākotnējā ekstrakcijas metode, ko es atradu, bija ņemt pulverveida kratomu un pievienot tam etilacetātu. Mēs izmantojām 5 litru reakcijas kolbu ar 24/40 kakliņu. Mēs izmantojām sonikācijas un karstuma kombināciju ar atgaitas kondensatoru. Tālāk attēlā pa kreisi ir attēlota kratoma ekstrakcijas iekārta, pa labi - kavas ekstrakcija.
Pēc tam mēs filtrējām, iztvaicējām šķīdinātāju un veicām sava veida A/B ekstrakciju. Rezultātā mēs ieguvām šos tumši zaļos kristālus, kas redzami attēlā zemāk.
Visbeidzot, es atceros, ka ļoti labi nostrādāja kratoma un kava atlikumu ieziemošana/attaukošana.