Sveiki, esmu diezgan jauns organiskajā ķīmijā (apmēram 9 mēnešus, citas pieredzes ķīmijā nav )un pēdējo pāris mēnešu laikā esmu sintezējis amfetamīnu pa Al/Hg ceļu dažus desmitus reižu.
Man izdevās reducēt līdz 120 g P2NP 20 l kolbā ar apaļu dibenu. Pēdējās sintēzēs galaprodukta tīrība bija fenomenāla.
Lielākoties amfetamīna sulfātu nācās attīrīt tikai vienu reizi pro forma ar acetonu, jo tas jau bija tik balts.
NaBH4/CuCl² maršruts man šķita interesants, jo es ļoti cienu darbu ar dzīvsudrabu, tas jau trīs reizes bija izraisījis strauju eksotermisku reakciju, liels daudzums bija sadalījies pa visu telpu, un turpmāk es gribētu bez tā iztikt.
Redukcija ar NaBH4/CuCl² arī ļauj iegūt ievērojami lielāku iznākumu, izmantojot kolbu, kas ir tikai uz pusi mazāka.
Līdz šim esmu sintezējis trīs reizes. Pirmo reizi 80 g P2NP, otro reizi 200 g P2NP un pēdējo reizi 250 g P2NP.
Pēdējā sintēze bija vislabākā no visām, jo man izdevās precīzi ievērot temperatūru.
Vēl man jāpiemin, ka, lai saīsinātu P2NP ievadīšanas procesu, es kolbu ievietoju lielā traukā, kas pilns ar ledu, kuru pēc tam sildīju virs karstās plīts. Visus 250 g P2NP es varēju iepildīt kolbā trīs ceturtdaļstundas laikā, nesasniedzot augstāku temperatūru par 60 °C. Vai tas ietekmē reakciju ar borohidrīdu?
Neraugoties uz visu rūpību, sulfātam beigās, neraugoties uz sniega baltumu, ir nedaudz salda, asa smarža. Arī konsistence ir daudz kristāliskāka, sasmalcinot tas viegli kraukšķ.
Esmu to vairākas reizes attīrījis ar acetonu un DCM, filtrējis Bihnera piltuvē utt.
Šķiet, ka sulfātam noteikti ir pievienojusies vēl viena sāls.
Vai jums ir gadījies kas līdzīgs?
Vai ir iespējams, ka nātrija borohidrīds, ja tas nav pilnībā izšķīdis, sajaucas ar amfetamīna brīvbāzi un, neitralizējot ar H²SO4, pārvēršas par nātrija sāli?
Šī viela arī stipri dedzina degunu degunā. Kādam draugam vairākas minūtes pēc iedzeršanas no deguna tecēja ūdeņainas gļotas.
Un tagad īstais jautājums: ja tajā ir vēl viena sāls, kā vai kādu metodi es varu izmantot, lai atdalītu abas vielas?
Es pamazām tuvojos galam.
Jau iepriekš paldies par pacietību, izlasot visu tekstu
Esmu pateicīgs par jebkuru padomu.
Magic kungs