Cześć, świetny tekst!
Tak wiele szacunku dla was, którzy to podnoszą / poświęcają czas, aby się z nami podzielić!
Ale jedna rzecz mnie nurtuje.
To forum nauczyło mnie, że amfetamina powinna być biała, inne kolory są (wadliwe) związane z syntezą, prekursorem / resztkami trucizny ...
Wiem, że powszechna jest niewielka zmiana koloru w produkcie końcowym, ale twój produkt końcowy ma tylko pełny żółty / pomarańczowy kolor?
O co w tym chodzi?
Tak wiele szacunku dla was, którzy to podnoszą / poświęcają czas, aby się z nami podzielić!
Ale jedna rzecz mnie nurtuje.
To forum nauczyło mnie, że amfetamina powinna być biała, inne kolory są (wadliwe) związane z syntezą, prekursorem / resztkami trucizny ...
Wiem, że powszechna jest niewielka zmiana koloru w produkcie końcowym, ale twój produkt końcowy ma tylko pełny żółty / pomarańczowy kolor?
O co w tym chodzi?
GhostChemist
Expert
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 224
Cześć, alterego!
Tak, to fakt, że czysta amfetamina ma biały kolor.
Żółty kolor amfetaminy wynika w szczególności z jej utleniania.
Na przykład podczas odparowywania rozpuszczalnika podczas jego wrzenia i podczas przechowywania z ekspozycją na powietrze.
Dodatkowo żółty kolor można przypisać zanieczyszczeniom w postaci soli żelaza i siarczanu sodu.
W przyszłych badaniach będziemy dalej badać tę kwestię i publikować nowe dane badawcze.
Tak, to fakt, że czysta amfetamina ma biały kolor.
Żółty kolor amfetaminy wynika w szczególności z jej utleniania.
Na przykład podczas odparowywania rozpuszczalnika podczas jego wrzenia i podczas przechowywania z ekspozycją na powietrze.
Dodatkowo żółty kolor można przypisać zanieczyszczeniom w postaci soli żelaza i siarczanu sodu.
W przyszłych badaniach będziemy dalej badać tę kwestię i publikować nowe dane badawcze.
↑View previous replies…
- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 13
- By waltjr5858
-
23 May
Czy wideo, o którym wspominasz, to redukcja za pomocą borohydryku sodu? Mam ogromny problem z tą syntezą.... możesz pomóc? Udało mi się raz, reszta to porażki. Zrobiłem to wystarczająco dużo razy, aby móc odpowiedzieć szczegółowo, co robię, więc prawdopodobnie mógłbyś pomóc dość szybko... dzięki