ten tekst to śmieci.po pierwsze temperatura z formamidem jest zbyt niska 140-150 brzmi w porządku jeśli używasz mrówczanu amonu, ale formamid wymaga wyższej temperatury jeśli dobrze pamiętam, a po drugie N-Formyloamfetamina jest stałą masą, a nie cieczą i dlaczego miałbyś próbować ekstrahować ją z mieszaniny reakcyjnej całkowicie bezużyteczny krok, który tylko szkodzi wydajności po trzecie twoja hydroliza jest błędna używasz 11l hcl to jest szalone nawet jeśli miałbyś 11 kilogramów N-Formyloamfetaminy ilość byłaby bliska 2,5 litra hcl nie 11l jego 1:1 według masy molowej, a nie objętości.dlaczego wszystko tak komplikujesz Leuckart to prosta hydroliza refluksowa, a następnie zasadowanie, a następnie destylacja z parą wodną wszystko w tym samym naczyniu, więc nie są potrzebne żadne ekstrakcje ani rozpuszczalniki bardzo wątpię, że kiedykolwiek przeprowadziłeś tę reakcję, a jeśli tak, to twoja wydajność jest bliska zeru, jeśli zrobisz to tak, jak mówisz. ok wesołych świąt wszystkim idę spać jestem pijany jak diabli.
↑View previous replies…
- Reaction score
- 18
Gdybyś prowadził leuckart przy 140 150 z mrówczanem aminy, to i tak rozpadłby się tylko na formamid
↑View previous replies…
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 88
Całkowicie się z tym zgadzam. Niektórzy rosyjscy chemicy wykonują Leuckart z mrówczanem amonu nawet w tak niskiej temperaturze, jak 120 ° C.
Ja robię swój w 140-150 C z mrówczanem amonu. Z formamidem temperatura wynosi około 155-165 C. Nawet jeśli mrówczan hamuje formamid, istnieje inna temperatura i mechanizm z tymi dwoma odczynnikami.
Ja robię swój w 140-150 C z mrówczanem amonu. Z formamidem temperatura wynosi około 155-165 C. Nawet jeśli mrówczan hamuje formamid, istnieje inna temperatura i mechanizm z tymi dwoma odczynnikami.
- Reaction score
- 510
- Deals
- 5
n-formyloamfetamina jest lekko żółtą, oleistą cieczą
↑View previous replies…
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 88
Mam informacje, które mówią mi to samo, że N-formyloamfetamina jest jasnożółtym olejem.
Nie wiem, dlaczego mój Leuckart zawiódł przy 4-5 próbach. A moja formyloamina jest ciemnobrązowa,
prawie czarny olej z drobnymi cząsteczkami w środku, nawet jeśli przemywam go czystą wodą. Czy spaliłem masę reakcyjną, czy coś innego? Podgrzewam mój przezroczysty żółty P2P z mrówczanem amonu najpierw do 100 C (1-2 godziny), z letnią ciepłą wodą wewnątrz skraplacza, aby usunąć wodę z mieszaniny reakcyjnej. Następnie stopniowo podnoszę temperaturę do 140-160 C (16 godzin) z bardzo zimną wodą w skraplaczu. Czy ktoś może mi powiedzieć, co jest nie tak? Używam 5 molowych równoważników mrówczanu. Teraz wykonałem szóstą próbę również z moim własnym P2P, który po raz pierwszy został przetworzony na bardzo klarowny żółty olej. Przeprowadziłem teraz hydrolizę za pomocą mieszaniny KOH/etanolu/roztworu wodnego (2 godziny). Teraz otrzymałem sporą ilość pływającego oleju, który ekstrahowałem do ksylenu (3 razy). Przemyłem go wiele razy czystą wodą. Teraz mam go w ksylenie. Jeśli i w tym przypadku coś pójdzie nie tak, czy moja pochodna formylu znów będzie prawie czarna? Mam ją spalić czy... co?
Jeśli ktoś może mi pomóc, będę naprawdę szczęśliwy i wdzięczny! Pokój!
Nie wiem, dlaczego mój Leuckart zawiódł przy 4-5 próbach. A moja formyloamina jest ciemnobrązowa,
prawie czarny olej z drobnymi cząsteczkami w środku, nawet jeśli przemywam go czystą wodą. Czy spaliłem masę reakcyjną, czy coś innego? Podgrzewam mój przezroczysty żółty P2P z mrówczanem amonu najpierw do 100 C (1-2 godziny), z letnią ciepłą wodą wewnątrz skraplacza, aby usunąć wodę z mieszaniny reakcyjnej. Następnie stopniowo podnoszę temperaturę do 140-160 C (16 godzin) z bardzo zimną wodą w skraplaczu. Czy ktoś może mi powiedzieć, co jest nie tak? Używam 5 molowych równoważników mrówczanu. Teraz wykonałem szóstą próbę również z moim własnym P2P, który po raz pierwszy został przetworzony na bardzo klarowny żółty olej. Przeprowadziłem teraz hydrolizę za pomocą mieszaniny KOH/etanolu/roztworu wodnego (2 godziny). Teraz otrzymałem sporą ilość pływającego oleju, który ekstrahowałem do ksylenu (3 razy). Przemyłem go wiele razy czystą wodą. Teraz mam go w ksylenie. Jeśli i w tym przypadku coś pójdzie nie tak, czy moja pochodna formylu znów będzie prawie czarna? Mam ją spalić czy... co?
Jeśli ktoś może mi pomóc, będę naprawdę szczęśliwy i wdzięczny! Pokój!
Last edited:
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 88
Wiem, że muszę dostać pompę do mojej aparatury, aby przeprowadzić destylację próżniową. Muszę zapytać, czy zwykła destylacja działa z olejem A-Oil? Jeśli destylacja z parą wodną będzie działać, jak wielu twierdzi, czy będzie to działać jak umieszczenie oleju z nadmiarem wody i podgrzanie do 100 C?