ten tekst to śmieci.po pierwsze temperatura z formamidem jest zbyt niska 140-150 brzmi w porządku jeśli używasz mrówczanu amonu, ale formamid wymaga wyższej temperatury jeśli dobrze pamiętam, a po drugie N-Formyloamfetamina jest stałą masą, a nie cieczą i dlaczego miałbyś próbować ekstrahować ją z mieszaniny reakcyjnej całkowicie bezużyteczny krok, który tylko szkodzi wydajności po trzecie twoja hydroliza jest błędna używasz 11l hcl to jest szalone nawet jeśli miałbyś 11 kilogramów N-Formyloamfetaminy ilość byłaby bliska 2,5 litra hcl nie 11l jego 1:1 według masy molowej, a nie objętości.dlaczego wszystko tak komplikujesz Leuckart to prosta hydroliza refluksowa, a następnie zasadowanie, a następnie destylacja z parą wodną wszystko w tym samym naczyniu, więc nie są potrzebne żadne ekstrakcje ani rozpuszczalniki bardzo wątpię, że kiedykolwiek przeprowadziłeś tę reakcję, a jeśli tak, to twoja wydajność jest bliska zeru, jeśli zrobisz to tak, jak mówisz. ok wesołych świąt wszystkim idę spać jestem pijany jak diabli.
↑View previous replies…
- Reaction score
- 18
Gdybyś prowadził leuckart przy 140 150 z mrówczanem aminy, to i tak rozpadłby się tylko na formamid
- Reaction score
- 510
- Deals
- 5
n-formyloamfetamina jest lekko żółtą, oleistą cieczą
↑View previous replies…
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 88
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 88
Trafiło do kosza. Nie wiem co do cholery jest nie tak z moim Leuckartem.... Czas reakcji 20 godzin, temperatura: 150-160 C (formamid), a wszystkie odczynniki były w odpowiednich ilościach. Czy to dlatego, że moje mieszadło magnetyczne jest zepsute i nie mieszam go częściej, czy co. Moja N-formyloamina jest zawsze czarna. Czy ją spaliłem? A kiedy robię hydrolizę zasadową, nie wytwarza się dużo, jeśli w ogóle, amoniaku, więc moja "amina" N-formylowa wcale nie jest aminą! Czy ktoś może mi pomóc. Mój P2P wynosił 8 gramów + inne odczynniki.