- Solutions
- 4
- Reaction score
- 1,077
- Deals
- 1
Chciałbym pomóc, ale zakres jest tak duży, a same Stany Zjednoczone są tak duże i zróżnicowane. 50 stanów to praktycznie 50 krajów. Alaska sama w sobie byłaby 18 krajem pod względem wielkości. KALIFORNIA sama w sobie byłaby 5. największą gospodarką WSZYSTKICH KRAJÓW! Teksas ma większą gospodarkę niż Rosja, Kanada czy Francja. Dea jest postrachem świata, nie ma tam absolutnie żadnej reklamy nielegalnych narkotyków głównego nurtu. Mimo to wartość nielegalnego rynku narkotykowego w USA szacuje się na 750 miliardów dolarów rocznie. Kręgi narkotykowe są często etniczne, a także ciasne. Muszę namówić czarnoskórego mężczyznę, by kupił moją kokainę. Po metę wysyłam Meksykanina. Nie żartuję. Znam tych ludzi, ale istnieje absolutna zasada zabraniająca sprzedawania narkotyków białym. Ludzie rasy kaukaskiej, których znam, to drobnica. Nie mogę złamać rynku narkotykowego i zdobyć tych informacji. Nie mogę znaleźć grup, których nikt nie skomentuje. Następnie pomnóż to x 50.
- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 10
Nie wiem, zachodnie wybrzeże nie jest takie. To znaczy, pisałem tutaj wcześniej o tym, że różne regiony zdecydowanie różnią się kulturowo i mają różne poglądy lub stanowiska w sprawie różnych substancji. Twój opis wydaje się bardzo podobny do niektórych obszarów Środkowego Zachodu lub wschodniego wybrzeża. Zachodnie wybrzeże jest bardziej otwarte, do diabła, stan Waszyngton zdekryminalizował posiadanie wszystkich narkotyków kilka lat temu! Są dilerzy, którzy się reklamują i może nie połowa, ale i tak duża liczba, weźmie kryptowaluty bezpośrednio na ulicy.
- Solutions
- 4
- Reaction score
- 1,077
- Deals
- 1
Oczywiście zgadzam się z tym. Zachodnie Wybrzeże równie dobrze mogłoby być innym krajem niż reszta Stanów Zjednoczonych. Polityka dekryminalizacji i redukcji szkód jest znacznie bardziej praktyczna. Jestem na Środkowym Zachodzie, a polityka i taktyka organów ścigania są wręcz archaiczne. Na przykład, jeśli zostaniesz przyłapany na sprzedaży praktycznie dowolnej substancji aktywnej Cns, grozi ci dekada więzienia, nawet jeśli nie sprzedajesz nielegalnych narkotyków. Musisz tylko uwierzyć, że tak było i jesteś winny. Mówiąc dokładniej, wystarczy, że powiesz, że wierzyłeś, że sprzedajesz narkotyki. Jeśli sprzedawałeś L-metamfetaminę, która nie jest nielegalna, nie mają obowiązku ci o tym mówić. Wyślą cię do więzienia za sprzedaż leków bez recepty, jeśli nie wiesz, jak uargumentować tę kwestię