Bună, am nevoie de ajutor! Am încercat metoda Rusznak pentru rezolvarea amfetaminei racemice. Aici este singura informație de pe Erowid, am încercat să caut lucrarea, dar nu am găsit nimic:
Un amestec de 0,1 mol (13,52 g.) fenilizopropilamină (sau 14,92 g. metamfetamină bază) în 60 ml benzen, 0,05 mol acid d-tartric (7,50 g.) în 30 ml apă și 2 g hidroxid de sodiu (grad reactiv sau echivalent titrat) în 3 ml apă a fost menținut 4 ore cu agitare intermitentă, iar faza organică s-a evaporat pentru a obține 98% L-fenilizopropilamină. Faza apoasă a fost extrasă cu benzen la pH 13 și evaporată pentru a obține 96% D-enantiomer.
Am folosit cantități la jumătate față de descriere. Totul a mers bine, am dizolvat amfetamina, apoi am extras baza cu 30 ml de
toluen (nu aveam benzen - ar putea fi aceasta problema?), apoi am adăugat celelalte ingrediente și am păstrat timp de aproximativ 4 ore. S-au format unele precipitate, dar nu a fost nimic care să nu ajute o agitare în pâlnia separatoare. Faza apoasă s-a separat, iar alcaliul dat la PH 13. Un strat frumos de bază s-a format deasupra apei, așa că în acest moment am crezut că totul este în regulă. Baza a fost extrasă cu 30 ml de toluen, cu toate acestea, atunci când s-a adăugat acidul acetonă-sulfuric, a existat doar o precipitare moderată, care nu a crescut, mai degrabă a început să dispară atunci când s-a format un mic strat de acid sulfuric - apă pe fundul paharului.
Cum pot salva sperăm D-amfetamina extrasă? Am salvat, de asemenea, toate fazele, astfel încât, dacă cineva semnalează o greșeală mai devreme, să o pot inversa. Aceasta este o metodă foarte frumoasă și ușoară și cred că a decurs bine, doar că am făcut probabil niște greșeli oribile în extracția simplă de la sfârșit. De fapt, am vrut să citesc din nou subiectul despre extracție al lui Patton înainte de a începe extracția finală, dar am fost prea entuziasmat și am trecut la treabă.
Orice ajutor ar fi apreciat.
Sfaturile mele sunt:
- acetona mea nu a fost anhidră - am distilat acetona pe NaSO4 ieri și a fost păstrată într-un balon închis, dar nu în congelator
- acidul sulfuric conținea apă (este destul de concentrat, dar nu sunt sigur exact - între 90-95%)
- Ar fi trebuit să usuc toluenul înainte de a adăuga acidul - sau poate doar să-l evapor puțin?
- Din anumite motive (necunoscute mie), toluenul nu este solventul potrivit pentru această extracție.
- Ar trebui să inversez achiziția adăugând un alcalin, apoi să usuc toluenul și apoi să îl las să se evapore?