La început am încercat să dizolv 40 g de pulbere de Kratom în 200 ml de acid acetic 5%, ceea ce nu a funcționat așa cum mă așteptam, deoarece era încă solidă și nu în stare dizolvată, așa că am adăugat încă 200 ml de acid și am agitat amestecul timp de câteva minute pe un agitator magnetic. Apoi am adăugat 200mL de apă destilată caldă/caldă și am amestecat încă 5-10 minute.
Apoi am preparat soluția de NaOH (dar cu apă normală în loc de apă destilată, deoarece nu m-am gândit că apa din soluția de NaOH ar trebui să fie, de asemenea, destilată
), și am adăugat aproximativ 300mL din aceasta, deoarece la început am folosit mai puțin NaOH în soluție și pH-ul nu a crescut atât de rapid. Ultima măsurătoare a pH-ului a fost în jur de 12-13, când soluția avea o culoare roșie închisă spre maronie.
După aceea, am lăsat soluția să se agite timp de aproximativ o oră și am menținut-o caldă cu ajutorul plăcii de încălzire de pe masa magnetică de agitare.
Am adăugat apoi aproximativ 40 ml de toluen, am amestecat bine și am lăsat cele două faze să se separe timp de câteva minute. Am extras faza de toluen cu o pasteurpipetă (ceea ce a fost un procedeu al naibii de dificil, data viitoare voi folosi o pâlnie de separare) și am aruncat-o într-un pahar plat Glas pyrex. Am extras de încă două ori cu 40mL de toluen.
Am lăsat solventul să evapore peste noapte afară, apoi am răzuit stratul subțire care a rămas cu o lamă de ras. Am obținut o pulbere de P
care era un pic mai închisă la culoare decât în fotografia pe care am postat-o.
Am dizolvat pulberea în 20 ml de acetonă, am filtrat-o și am pus-o din nou pe sticla pyrex. După ce acetona s-a dizolvat, am obținut această pudră portocalie cu câteva cristale în ea, care miroase floral, așa cum ați descris în postarea principală. Nu am cântărit-o încă pentru că vreau să mai fac o spălare cu Aceton, sperând să obțin cristale mai bune.