Je potrebné prevziať molekulovú hmotnosť benzaldehydu aj P2NP. 100 g benzaldehydu je necelý 1 mol, 100 g P2NP je približne 0,7 mólu. To znamená, že ste získali približne 70 % teoretického výťažku.
Ďakujeme. Mal som 100 ml nitroetánu a 1 mol = 75 g
Tak som zvýšil benzaldehyd, aby bol mierny prebytok, ale nevedel som, ako vypočítať %výťažok.
Ak by to tak bolo, urobil som 1,333333 mol nitroetánu
Snažil som sa to spracovať, ale bojoval som s tým.
Tak som použil 1,3333333333 mols nitroetánu
A 1,338107802487749 mols benzaldehydu, čo je veľmi malý prebytok. Znamená to, že nitroetán je môj limitujúci faktor. Takže je to yied/1,333333333?
Ospravedlňujem sa, že keď si to zapíšem, nebudem sa pýtať znova.
nie, prinajmenšom nie s prijateľnými výťažkami. Mohli by ste sa pokúsiť o voľnú bázu solí aminokyselín z doplnkov a podobne(len teória). Alebo ak ste v EÚ, môžem vám nejaké poslať.
Úprimne, má niektorý z katalyzátorov nejakú výhodu? Je n-butylamín lepší ako cyklohexylamín alebo je to naopak? Alebo lepšie a kvalitnejšie - modifikujú nejakým spôsobom reakciu z hľadiska výťažku, citlivosti alebo robustnosti? Ktorý z nich by si naši odborníci vybrali, keby mali k dispozícii oba?
V žiadnom prípade nie som odborník, ale vyskúšal som : n-butyl, cyklohexil, monoetanolo, NaOH, Dibutil. Všetky primárne amíny fungovali skvele, všetko ostatné bolo neprijateľné, takže som si vybral asi najmenej smradľavý primárny amín.
Ahojte všetci! príliš veľké pomery Prosím, povedzte mi na 200 ml benzaldehydu a nitroetánu, koľko octu a izopropónu potrebujete acetamidu, ak je to možné, koľko ho použiť?
Použil som prísadu na obohatenie paliva Nipron ®™ cas 79-24-3 čistý nitroetán na báze 100 ml s octanom amónnym a benzldehydom na výrobu p2np zdalo sa mi to v poriadku len ťažko kryštalizovalo. len som hodil malú kocku dusíka, aby to bolo dostatočne studené