Určite!
Po prvé, ospravedlňujem sa za svoju angličtinu, viem, že niekedy môže byť "divná"..
Takže som skúšal rôzne množstvá pri metóde bázy a kyseliny, kým som nenašiel správne.
KĽÚČOM JE VACUUM DISTILÁCIA, píšem o Capital, pretože som videl, že (to isté sa stalo aj mne na začiatku) po tom, čo sme urobili bázickú kyselinu, keď sme videli výsledok (špinavý a extrémne hustý mizerný med), mysleli sme si, že niečo nie je v poriadku, potom sme nepokračovali... ale tu je kľúč.
PRE 50 GR VOSKU (použil som nízku stupnicu, pretože mám len malé množstvo vosku)
1. Dajte 50 gr vosku a 70 ml dH2O a 12 gr lúhu , pomaly zvyšujte teplotu na 80º C , keď sa dosiahne 80º, miešajte to jednu hodinu.
2. Pridajte do zmesi 32,5 gr HCL 65% a miešajte ešte 1 hodinu pri teplote 80ºC.
3. vložte do sep. lievika , odstráňte vrstvu vody a pridajte primerané množstvo dH2o s 5% hydrogenuhličitanom sodným (alebo len urobte nasýtený roztok) a urobte typickú operáciu v sep. lieviku a nechajte 30 minút odstáť
4. ešte 2 x zopakujte premývanie nasýteným roztokom, vždy zlikvidujte vodu a 1 x len premývanie vodou.
( ak sa objaví emulzia, skúste premyť soľným roztokom)...
5. Vákuová destilácia, kým neodíde všetka voda (len malé množstvo, ktoré spôsobuje problémy) a mohla by sa vykonať v rotovape.
a....
VOILA! máte požadovaný produkt, len s inou farbou, ako má starý glycidový gaves... výsledkom bude tmavý červenohnedý olej.